• HEM SAĞLAM HEM MODERN OLACAK

    Avcılar Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününün 40. yılı kapsamında sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre ve kent yaratmak, çağdaş yerleşim ve çağdaş toplum hedeflerine ulaşmak amacıyla kutlama mesajı yayınladı. Avcılar Belediyesi 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü kutlarken şehircilik konu başlığı altında Avcılar ilçesinde yaptığı çalışmalarını da anlattı. 

  • 2014 Mayıs ayında kurulan Avcılar Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Avcılar İlçesinde ilçe halkının güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarına sahip olabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Avcılar Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, kamu yararı esas alınarak gelecekte de bu koşulların sürekliliğinin sağlanması amacıyla, öncelik verdiği planlama ve kentsel dönüşüm çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor.

    DEPREME DAYANIKLI MODERN BİNALAR

    Avcılar ilçesinde kat yüksekliklerinin düşürülmesi sonucu hak kaybına uğrayarak yaşlı ve yorgun binaların Kentsel Dönüşümden faydalanamadığı tespit edilmişti. Bunun sonucunda Ambarlı, Cihangir, Denizköşkler ve Merkez Mahalleleri için yapılan plan çalışması ile hak mahrumiyetini önlemek ve depreme dayanıklı modern yapılar inşa etmek isteyen Avcılar Belediyesi, Başkan Dr. Toprak’ın öncülüğünde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı İmar Planı Değişikliğini Avcılar Belediye Meclisine sunmuş ve oy birliği ile onaylamıştı. Alınan karar sonucu ‘İmar Planı Değişikliği’ İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine karar alınmak üzere gönderilmişti. Avcılar Belediyesi, kendi meclisinde oy birliği ile onayladığı İmar Planı Değişikliğinin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ederek Gümüşpala, Mustafa Kemal Paşa ve Üniversite Mahalleleri için de plan çalışması başlattı. Yeşilkent ve Firüzköy Mahallelerinde ise üst ölçekli plan çalışmaları sürdürülüyor. Tahtakale Mahallesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Rezerv Alan’ ilan edilmiş olup yerine ‘Kentsel Dönüşüm Planı’ (TOKİ) hazırlanırken, Avcılar ilçesi genelinde, parsel bazında kentsel dönüşüm çalışmaları ise devam ediyor.

    MEMNUNİYET ODAKLI BELEDİYECİLİK 

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü kutlarken; “ Avcılar Belediyesi olarak her alanda sürdürdüğümüz çalışmalarımızı kurumsallaştırarak ve akademikleştirerek yapıyoruz. Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden beri aile merkezli, memnuniyet odaklı, insancıl ve modern kent modelini örnek alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

    1

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir