• HER ZAMAN ESENYURTLULARIN HİZMETİNDE OLACAĞIM

  • Esenyurt’un tanınmış genç iş adamlarından Murat Özden uzun yıllar hizmet ettiği AK Parti’den meclis üyeliği için kolları sıvadı. Özden, “Esenyurtlu hemşerilerimiz tarafından gelen beklenti doğrultusunda meclis üyeliği için adım atmış bulundum. Eğer seçilerek meclise girdiğim takdirde yine bu insanların her zaman hizmetinde olacağım” dedi.

    Kent Haber Gazetesi olarak Murat Özden ile yaptığımız söyleşide Özden, Esenyurt’ta yetişen ve ilçenin dokusunu iyi bilen bir siyasetçi olduğunu vurguladı.

    Murat Özden Kimdir?

    1992 yılından bu yana Esenyurt’ta yerleşik olarak ikamet ediyorum. Ortaokul ve Liseyi Esenyurt’ta okudum. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi /İşletme Bölümünden mezun oldum. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Mimari Restorasyon eğitimi aldım. Yüksek Lisans eğitimini ise Esenyurt Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi üzerine yaptım. Kütahya’dan evli ve 1  kız çocuk babasıyım.

    Siyasi kariyerinizin başlangıçtan bugüne kadar olan kısmını bizimle paylaşır mısınız?

    Siyasi hayatım 2002 yılında Sivas’ta başladı. Üniversite yıllarında Sami Aydın belediye Başkanı seçildiği dönem gençlik kollarında hocam Yahya Fidan ile parti çalışmalarında bulundum. Eğitim hayatı sonrasında 2005 yılında ikamet ettiğim Kıraç’ta İstiklal Mahallesi Mahalle yönetiminde görev aldım. Kıraç’ta Merkez Mahalle yönetimde, mahalle teşkilatlanmasında aktif görev aldım. Mahalle Teşkilat Başkanı olarak mahalle teşkilatını güçlendirdik. 2006 yılında Kıraç Gençlik Kolları Başkanı olarak görev aldım. 3 yıl boyunca her memleketten gençlerin olduğu aktif ve bölgesine hâkim AK Gençlik yapısını oluşturduk

    Her seçimde aktif görev aldım

    Siyasi çalışmalarım içinde geçmişte Kıraç, Esenyurt ilçesine dâhil olması ardından Esenyurt AK Parti İlçe Teşkilatında Kurucu Siyasi İşler-Hukuk Birim Başkanlığı görevinde bulundum. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye Meclis üyeliği başvurusunda bulundum. Görev verilmedi. Fakat ben teşkilatçı bilincinde olduğum için yine partimizin çalışmalarında aktif olarak devam ettim. İlçe yöneticiliği görevlerinde sorumlu olduğumuz mahallelerde çalışmalarımıza devam ettik. Her seçimde okul sorumluluğu görevlerinde bulunduk. Yani geçmiş seçimlerde meclis üyeliğine talip olup, görev almasam da teşkilatçılık bilinci ile parti çalışmalarımıza aralıksız devam ettim.

    Neden Meclis üyesi adayı oldunuz?

    Başarılı olacağımı düşünüyorum

    Benim AK Parti’nin çeşitli kademelerinden yetişen biri olarak düsturum budur. Aslında partimizin en önemli unsurlarından biridir diyebilirim. 2009 yılında ve 2014 yılında meclis üyesi olamasam da yine gerek gençlik kolları gerekse ana kademe görevlerinde teşkilatımız içinde davamıza hizmet ettik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın çizdiği yol haritasında devam ettik. Bu dönemde yine ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım ve meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulundum. 25 yıldır yerleşik Esenyurtlu biri olarak her ilden, Samsunlu, Ordulu, Rizeli, Tokatlı, Erzurumlu, Muşlu, Karslı yani her memleketten insanlarla kardeş olduk. Esenyurt’ta AK Parti teşkilatına gönül vermiş insanlarla kardeş olduk. Bu dönem yine Esenyurt’ta yaşayan dostlarımız, hemşerilerimiz yani Esenyurtlu hemşerilerimiz tarafından gelen beklenti doğrultusunda meclis üyeliği için adım atmış bulundum. Eğer seçilerek meclise girdiğim takdirde yine bu insanların her zaman hizmetinde olacağım. Aslında burada, yönetim kademelerinde dava bilincini yakalamış teşkilat mensuplarının olması, hizmet noktasında teşkilat tabanlı insanların olması hem hizmet kalitesini hem de yerel yönetimlerde daha başarılı olacağını düşünüyorum. AK Parti teşkilatları tabir yerinde olursa tam bir eğitim yuvasıdır. Bu sırada çalışma arkadaşlarımız değişebilir. Bugün mevcut ilçe başkanımız Yasir Çelik ve tüm teşkilat yönetimi ile bundan öncede önceki ilçe başkanı ve yönetimi ile aynı anlayış ile çalışmamız bunun tamda göstergesidir. AK Parti neferlerinin amacı hizmet olduğu için kişiler, isimler birincil değil birinci olan dava anlayışıdır.

    Eğer seçilirseniz neler yapmayı düşünüyorsunuz?

    Trafik ve ulaşım sorunlarını en aza indirmeliyiz

    Esenyurt bugün resmi rakamlarla 850 bin nüfusa ulaşmış bir ilçedir. Esenyurt’ta bugüne kadar ciddi manada hizmetler ve yatırımlar yapıldı. Yapılan bu hizmet ve yatırımların devam etmesi, azda olsa eksik kalanların tamamlanması,  bunların en başında kentleşme ile birlikte trafik ve ulaşım problemlerinin en aza indirilmesi gerekmektedir. Bölgede ciddi yer tutan sanayicilerimizin eksik ve sorunlarını çözmek gerekir. Esenyurt’ta ciddi yatırımlar yapıldı. Bu yatırımların daha aktif olması, korunması ve artarak çoğalmasını sağlamak gibi çalışmalarım olacak.

    Yerel yönetim, yani belediyecilik hizmetleri nasıl olmalıdır ?

    Halkın hayatını kolaylaştırmalıyız

    Biz Esenyurt olarak Cumhurbaşkanımızın belirttiği ‘Gönül Belediyeciliği’ söylemini mevcut belediye başkanımız ‘Emrinizdeyiz’ sloganı ile yerine getiriyor. Yani yöneticiler halkın emrinde, halkın hayatını kolaylaştırmak ve halkın yaşam standartlarını yükseltmek için sosyal-kültürel çalışmaları fazlasıyla yerine getirmelidir. Ciddi manada hizmet ve yatırımlar yaparken bununla birlikte halka dokunmayı, talepleri yerine getirmeyi hızlandırmalıyız. Yani bizim onlar için bulunduğumuzu, onların istekleri için hizmet ettiğimizi hissettirmeliyiz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir