• HERGÜN 4 TON YİYECEK HAZIR

    Havaların soğuması üzerine Beylikdüzü'nde sokak hayvanları için günlük olarak pişirilen 3 ton yiyecek 4 tona çıkarıldı.Hava sıcaklıklarının yurdun önemli bölümünde düşmesi üzerine yiyecek bulmada zorlanan sokak hayvanları için hayvanseverler çağrılarda bulunurken, yerel yönetimler de önlemlerini artırdı.

  • Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tuncel, ‘Beylikdüzü TV’ye yaptığı açıklamada, bölgedeki sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını gidermek için geçici sokak hayvanları bakımevinin yemekhane bölümünde günlük olarak hazırlanan 3 ton taze yemek miktarını soğuk havanın gelmesi ile birlikte kış mevsiminde 4 tona çıkardıklarını söyledi.

    Tuncel, Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlilerin ilçe ve dışındaki fırın ve ekmek fabrikalarından aldıkları ekmeklerin yanı sıra İstanbul genelinde topladıkları sosis, salam, sucuk, tavuk eti ve kemiği gibi mamulleri soğuk hava deposunda sakladıklarını, günlük ihtiyaca yetecek kadar buradan alıp pişirdiklerini anlattı.Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tuncel, şöyle dedi: ‘Saat 08.30’da ocaklarımızın altı yanar 14.00’te biter. Dağıtım olduktan sonra temizlik işleri ve ertesi gün hazırlıklarını yaparız. Her gün yemek yapıyoruz. 10 mahallemizdeki sokak hayvanlarımızın lokalizasyonunu, nerede durduklarını ve daha kalabalık olduklarını biliyoruz. Görevlilerimiz ve gönüllülerimizin de yardımıyla bunları dağıtıyoruz. İnsanlar soğuk havada fazla dışarı çıkmıyor. İnsanların olduğu yerde hayvanların beslenmesi çok daha kolay. Soğuk havalarda özellikle kar yağdığında dışarıda çok fazla insan gezmez. Dışarıdaki hayvanlar da bu nedenle yemek bulmada hakikaten zorlanıyorlar. Kar yağdığında hemen her gece ekiplerimiz nöbetçi kalıyor.

    Kar yağdığında normalden fazla hazırlanan yemeği görevlilerimiz dağıtıyor. Hayvanların hepsine birer birer ulaşma şansımız yok. Ağırlıkla toplu yerlerde bulunan hayvanların beslenmesi için bu organizasyonu yapıyoruz”Tuncel, halkın da artan yemekleri çöpe dökmemesini, bunları küçük poşetler halinde binaların yanındaki boş araziye bırakıldığında sokaktaki sevimli dostların bunlara ulaşabileceğini ifade ederek, ‘En azından o hayvanların yemek bulmalarında çok ciddi biçimde yol kat eder, bize ciddi biçimde bir paydaş olurlar” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir