• HEYKEL ŞEHRİ BEYLİKDÜZÜ

    6-26 Ekim tarihleri arasında devam eden 3. Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu’nun sonuna gelindi. Etkinliğin kapanış törenini gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, heykeltraşları tebrik etti ve sanatçılara plaket takdim etti. Eserlerin, Yaşam Vadisi’ni süsleyeceğini müjdeleyen İmamoğlu, “Beylikdüzü, çok güzel bir geleceğin başlangıç noktasındadır.” dedi.

  • Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen, Türkiye’den ve farklı ülkelerden sanatçıların katılımı ile başlayan Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, 6-26 Ekim tarihleri arasında Barış Mahallesi Eğitim Bulvarı alanında hayata geçti. Türk heykeltraşlardan Ayla Turan, Bahadır Çolak, Kadriye İnal ve SelçukYılmaz; Peru’dan Aldo Shiroma Uza, Yunanistan’dan Antonis Myrodias, Portekiz’den Antonio Redondo, Kolombiya’dan Sandra Lopez, Macaristan’dan ise Tamas Baraz Beylikdüzü’nde özgün eserler için yaklaşık 1 ay boyunca çalıştı.

    Sanatçılar, Eserlerini Anlattı

    Kapanış töreninde konuşan heykeltraş Ayla Turan, tempolu bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bugün ortaya çıkan bu eserlerin yıllar sonra kültürel bir miras haline geleceğini, Beylikdüzü’nde Yaşam Vadisi içinde ve oluşturulacak müzede sergileneceğini belirtti. Başta Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür eden Turan, sanatçıları bir bir sahneye davet etti, sanatçılar ortaya çıkardıkları eserlerin temsil ettikleri anlamları açıkladı.

    “Bütün Sanat Eserleri Aslında Çocuklar İçin”

    Tüm sanatçı dostlarına teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Biz sanatın her noktasına değer veriyoruz. Bazen sanatçının ve sanatın değeri yüzyıllar sonrasında anlaşılabiliyor. Biz, bu geleneği oluşturmanın emekleme dönemindeyiz. Sanatı toplumla buluşturmaya kararlıyız. Bu durumdan etkilenecek çok sayıda çocuk görüyorum. Onların gözlerinde yaratıcılık var. Bütün sanat eserleri aslında çocuklar için, onlara fırsat tanımalıyız.” diye konuştu.

    Cumhuriyet Bayramını da Kutladı

    Başkan İmamoğlu, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajlarını da ekledi. Sanata ve sanatçıya en büyük desteği veren Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e layık olmak gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesi Beylikdüzü’nün Tarihi  adlı kitabın tanıtımının yapılacağını, 29 Ekim’de de gösterilecek Nutuk Fotoğraf Sergisi’ne herkesi davet etti. Tüm sanatçılara bir bir teşekkür eden İmamoğlu, kendilerine plaket, öğrenci asistanlarına ise çiçek takdim etti.

    tas-heykel-sempozyumu-kapanis-7

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir