• HÜNERLİ ELLER KERMESİNE BÜYÜK İLGİ

    Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’nda düzenlenen kermeste anneler hünerlerini sergiledi. Küçükçekmeceliler ise kermese büyük ilgi gösterdi.

  • Halkalı’ da bulunan Hünerli Eller Çarşısı’nda düzenlenen kermese Hünerli Eller Çarşısı’nda bugüne kadar görev alan 50 anne katıldı. Kekten poğaçaya, mantıdan çiğ kõfteye, her türlü yiyecek ve içeceğin sunulduğu kermeste katılımcılar Türkiye’nin çeşitli bõlgelerinden yöresel lezzetler tattı. Ayrıca programda çocuklar için animasyon gösterileri de düzenlendi.

    “BAŞKANIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE KURDUK”

    İki gün boyunca süren kermese katılan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ise Hünerli Eller’ de takı satarak kazancını Mehmetçiğe bağışlayan Zerkalem Karataş’ ı tebrik ederek, çiçek verdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in öncülüğünde Hünerli Eller Çarşı’nı kurduklarını kaydeden Salih Nurettin Çevik, “Burada biz kadınlarımızın hünerlerini sergileyerek onları satmalarını ve ailelerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Bugün de el emeği göz nuru çalışmaların insanlarla buluşmasını sağlarken yöresel tatların da sunulduğu bir kermes düzenlemek istedik. Annelerimiz hünerlerini sergiledi. Onları tebrik ediyorum. Anneler Günü’nü kutluyorum. Burada kendi gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan bir annemiz  de var, onun nezdinde tüm annelerimizi kutlamak istedik” diye konuştu.

    Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı açıldığı günden bu yana 250 kişiye  istihdam sağladı. Kadınların el emeği, göz nuru çalışmalarını sergileyerek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına destek veren Hünerli Eller Çarşısı’nda kokulu taş yapımı, ahşap boyama, takı tasarımı gibi birçok konuda kadınların çalışmalarına yer veriliyor. Haftanın 7 günü açık olan Hünerli Eller Çarşısı kadın girişimcilere destek olmak isteyen ve el işçiliğine merakı olanları bekliyor.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir