• İBB ESKİ ARAÇLARI TOPLUYOR

    1997 Model Ve Daha Eski Motorlu Taşıtlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Toplanıyor

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü 1997 model ve daha eski Hurda Motorlu Taşıtların toplanması ile ilgili hazırlıklarını tamamlayarak hurda araçları teslim almaya başladı. Bu çalışma sayesinde eski teknoloji ile üretilmiş olan ve çevre kirliliğinden, trafik akışına, yakıt tasarrufuna kadar birçok dezavantajı bulunan eski araçların trafikten çekilmesi ve toplanması ile İstanbul rahat bir nefes alacak.

    18.05.2017 tarihli ve 7020 sayılı KHK’nın geçici 1. Maddesi ve buna bağlı 48 seri no’lu MTV tebliğinde belirtilen esaslar çerçevesinde, 1997 model ve daha eski motorlu taşıtlarını Büyükşehir Belediyesine bedelsiz olarak teslim etmek isteyen mükelleflerin, herhangi bir  trafik tescil kuruluşuna müracaat ederek taşıtının madde hükmünden yararlanabileceğine dair belge almaları gerekiyor.

    Mükellefler Trafik Tescil kuruluşundan ilgili belgeyi aldıktan sonra İBB Atık Yönetimi Müdürlüğü Hurda Araç Kabul Merkezinin  0 (212) 312 68 47 numaralı telefonundan bilgi ve randevu alarak araçlarını Tuzla Aydınlı mah. Patlayıcı maddeler caddesi  Kıvrım sokak İBB Katı Atık Aktarma İstasyonu içinde Hurda Araç Kabul sahasındaki yetkili hurda araç kabul personeline teslim ediyorlar. Büyükşehir Belediyesine teslim edilen hurda araçlar Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna gönderilecek.

    Hurda motorlu taşıtlarını Büyükşehir Belediyesine teslim eden mükelleflerin, almış oldukları taşıt teslim tutanağını bir dilekçe ile herhangi bir trafik tescil kuruluşuna giderek, ilgili mevzuat gereğince kayıt ve tescillerinin silinmesi ve hurdaya çıkarılması suretiyle  taşıtlarını hurdaya çıkarılma işlemini tamamladıkları takdirde, ilgili vergi daireleri tarafından, hurdaya çıkarılan taşıta ilişkin olarak 31/12/2018 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 31/12/2016 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları terkin edilecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir