• İBB, İZCİ KAMPINDA GENÇLERİN YANINDA

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı başladı.

  • İlk haftasında İstanbul’dan uğurlanan yaklaşık 600 izcinin katılımı ile gerçekleştirilen kamp 11 Şubat’a kadar devam edecek.İzcilik hizmetlerinde dünya markası olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İzcilik Federasyonu ile birlikte düzenlediği İleri Düzey İzci Kampı’nı  20 Ocak’ta Bolu Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim Merkezi’nde başlattı.

    İstanbul izcilerinin kampı başladı

    Birinci hafta kamp faaliyetleri, çoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü izcilerinden oluşan 600 kişilik kafilenin kamp alanına varması ile start aldı. Toplamda üç hafta sürecek olan kış kampı, tecrübeli izcilere günlük hayatın karmaşasından, teknoloji ve internetin getirdiği sanal yoğunluktan uzaklaşarak yüz yüze, sosyal ve gerçek iletişim imkânı sağlıyor.

    Tecrübeli izciler katılabiliyor

    Zorlu eğitimleri, doğa ve hava şartları, yaşam koşulları gibi nedenlerle Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı’nda izcilik alanında deneyimli olan gençler yer alıyor. Gençlerin kampta yer alabilmeleri için federasyon tarafından gerçekleştirilen ünite çalışmalarında yer alarak aday izciliği tamamlamış olmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beykoz Yaz İzci Kampı’na en az iki kez, Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na da bir kez katılmış olmaları gerekiyor.

    Kış şartlarında doğada yaşam eğitimleri

    Gençlerin ağır kış şartları altında kamp yapma ve hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta izcilik faaliyetlerinin ve eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştiriliyor. Kamp sırasında kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, balta kullanma ve odun kırma, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, iz takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler veriliyor.

    Filistinli ve Suriyeli gençler de kampta ağırlanacak

    27 Ocak’ta başlayacak ikinci hafta kamp döneminde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek gençlerle birlikte Filistinli izciler de yer alacak. 3 Şubat ve 11 Şubat tarihleri arasındaki son hafta kamp dönemi  ise Suriyeli çocuk ve genç izcilere ileri düzey izcilik eğitimleri verilecek.

    Tüm lojistik ve teknik hizmetler İBB’den

    2004 yılından buyana izcilik alanında gençlerin yanında olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu dönem de kış kampına destek veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla bu yıl kış kampı süresi boyunca ulaşım, kampta kalan izcilerin sayısı kadar üç öğün yemek, teknik ve tüm lojistik alanlarda izcilere hizmet ediliyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir