ALTIN 2.238,41-0,21%
BITCOIN 2048805-6,87%
19 Mart 2024
İstanbul
12°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İBB’DEN 100 KİŞİYLE CHP’Lİ BELEDİYEYE GECE YARISI OPERASYONU

İBB’DEN 100 KİŞİYLE CHP’Lİ BELEDİYEYE GECE YARISI OPERASYONU

ABONE OL
5 Ekim 2018 15:52
İBB’DEN 100 KİŞİYLE CHP’Lİ BELEDİYEYE GECE YARISI OPERASYONU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tabelanın Karayolları veya Büyükşehir denetiminde olmayan özel mülkiyet sahasında olduğuna vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu: “Adaletsizliğin hesabı bir gün hem mahşerde, hem de bu dünyada yargı önünde sorulur. Ama inanıyorum ve güveniyorum ki sayın Cumhurbaşkanımız bu adaletsizliklere el koyacaktır. İstanbul’da Ak Parti’li olmayan belediyelere yapılan zulme el koy Sayın Cumhurbaşkanım.”

“Büyükşehir ve Karayolları denetiminde değil”

Büyükçekmece Belediyesi’nce TÜYAP Kongre ve Fuar Merkez mevkiinde özel bir mülk üzerine koyulan “Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ye Hoşgeldiniz” yazan tabela gece saat 01:00 sularında Büyükşehir Belediyesi ekiplerince oksijen kaynağı ile kesilerek devrildi. Düşmenin etkisiyle parçalanan tabela kullanılmaz hale gelirken, Büyükşehir Belediyesi’nin bu tavrı Büyükçekmece halkının tepkisine neden oldu. Olay üzerine bir basın açıklaması yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  “Büyükşehir Belediyesi de devletin bir kurumudur. Büyükçekmece Belediyesi de devletin bir kurumudur. Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı ile 10 gün önce bu konuyu görüştüm. Dedim ki, sizden bir yazı gelmiş bu tabelayı kaldırın diye. Ancak bütün ilçe belediyelerinin 25 metreye 5 metre boyutlarında Esenyurt’tan çıkın Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Esenler tamamında bütün ilçelerde var ve olması gerekir. İlçelerin girişlerinde o ilçenin tanıtımını yapmak gerekir. Biz de burada “Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ye Hoşgeldiniz” ifadesini kullanmıştık. Çok rahatsız etti bazılarını. Daha sonra Çağatay Bey’e dedim ki bak burası özel mülkiyet alanıdır. Herhangi bir şekilde karayollarının veya Büyükşehir’in denetiminde kalan bir alan değil dedim o da tamam başkanım ben gereken talimatı veriyorum dedi. Anlaşılıyor ki verilen talimat gidin yıkın talimatı olmuştur” diye konuştu.

“Halkın gönlündeki Büyükçekmece tabelasını sökemezler”

Bir belediye başkanı olarak 3 gündür en az 20 defa aramasına karşın İstanbul Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Çağatay Kalkancı ve Çağatay Bey’in ve Mevlüt Bulut’a ulaşamadığını da kaydeden Başkan Akgün açıklamasını şöyle sürdürdü; “Demek ki şu: Kardeşim ben yıkarım. Sen nasıl olsa Ak Parti’den değilsin zihniyetiyle burada tabelamızı yerler bir ediyorlar. Ben bu şikayetimi belediyecilikten gelen Sayın Cumhurbaşkanıma yapıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, ,İstanbul’daki adaletsizliğe el koyun. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin belediye başkanlarıyız. Ak Parti’li olmayan her türlü arkadaşım aynı eziyeti Türkiye de özellikle de İstanbul’da çekiyor. Adaletli olmak devleti yönetenlerin olmazsa olmazıdır. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir şey beklemiyorum. Kendi yapması gereken görevleri gelsinler yapsınlar. Alkışlarız, tabelalarını asarız, teşekkür ederiz ama buradan geçen vatandaşın Büyükçekmece’de olduğuna dair gösteren bir tabelayı, Büyükşehir zabıtalarının gecenin saat 1 buçuğunda gelip hunharca yıkmalarının altında yatan gerçek bir saldırıdır, bir adaletsizliktir. Bunlar bizi yıldıramaz. Halkın gönlündeki Büyükçekmece tabelasını Büyükşehir bu şekilde silip atamaz. Ancak bu tavırlarıyla yaklaşan yerel seçimlerde bize destek olmuş olurlar. Adaletsizliğin hesabı bir gün hem mahşerde hem de bu dünyada yargı önünde sorulur. Ama inanıyorum ve güveniyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu adaletsizliklere el koyacaktır. İstanbul’da Ak Parti’li olmayan belediyelere yapılan zulme el koy Sayın Cumhurbaşkanım.”

Vatandaşlardan Büyükşehir’e sert tepki

Başkan Akgün basın açıklamasına sivil toplum kuruluşlarından ve çok sayıda vatandaştan destek geldi. Büyükşehir’in gece yarısı operasyonun kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, yapılan saldırının Büyükçekmece halkına yönelik bir saldırı olduğunu belirttiler.

“Yazık, günah”

Tabelanın yıkılmasına serti tepki gösteren bir vatandaş ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: Olamaz böyle bir şey. Geçen tabelayı yaparlarken gördüm ne güzel dedim gururlandım. Bu sabah annemin mezarına gidiyordum baktım tabela yerle bir olmuş. Baktım sağına soluna dedim bunu rüzgar düşüremez. Yazık günah olacak şey değil. Ben şahsen çok acıdım. Çünkü cebimizden çıkan para bu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: