• İGD BİK’TEN DESTEK İSTEDİ

    İstanbul Gazeteciler Derneği, Türkiye genelinde her yıl meslek örgütlerine sağlanan maddi destekten yararlanmak için, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürlüğü’ne talep dilekçesini sundu. Öte yandan İGD yeni logosunu belirleyerek kullanmaya başladı.

  • Türkiye’nin resmi ilanlarını dağıtmada tek yetkili kurum olan, Basın İlan Kurumu’nun ülke genelinde her yıl meslek örgütlerine sağlanan maddi destekten yararlanmayı İGD de talep etti. İGD Başkanı Mehmet Mert önceki gün talep dilekçesini Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürlüğü’ne sundu.

    BİK İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker ve Müdür Yardımcısı Muhammet Bayka’ya Met’in dilekçe sunumunda, İGD Yönetim Kurulu Üyesi Osman İslam ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi; eski İGD Başkanı; gazeteci-yazar Engin Köklüçınar da eşlik etti.

    Köşker; ‘yerel basın desteklenmeli’

    BİK İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker bu dilekçeye karar verecek organ Basın İlan Kurumu’nun Yönetim Kurulu’dur diyerek, ‘gönül isterki ülke genelinde nitelikli yerel basın organları devletin tüm kurumlarınca desteklensin’ diye konuştu.

    Mert; ‘gazetecilik için kullanılacak’

    İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert ise yaklaşık 16 yıldır faaliyet gösteren derneklerinin BİK’dan ilk defa böyle bir talebi olduğunu vurgulayarak ‘Şayet herhangi bir maddi destek sunulursa bu destek yine gazeteciliğin ilerlemesi, gelişmesi, meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda görevlerini yerine getirmeleri doğrultusunda kullanılacağından kimse şüphe etmesin’ diye konuştu.

    İGD YENİ LOGOSUNA KAVUŞTU

    Bu arada, bir süre önce yapılan tüzük korultayında, dernek isminden ‘Yerel’ ifadesini çıkartarak; İstanbul Gazeteciler Derneği adını alan İGD yeni logosuna kavuştu.

    Fikir Mert’ten emek Fikir fabrikası’ndan

    Yeni logo belirlenmek üzere gerek gelen tasarımları değerlendirdiklerini, gerek ise bölgede bulunan grafik ofislerine uğrayarak yeni logo çalışmaları yaptırdıklarını vurgulayan İGD Başkanı Mehmet Mert, belirlenen logoyu Fikir Fabrikası ile birlikte ortaya çıkardıklarını kaydetti.

    İGD’nin yeni logosunda, İstanbul’un en belirgin görsellerinden Galata Kulesi, özgür basını simgeleyen kuşlar, kalem ve gazete sayfaları kullanıldı.

    SMS firması ile anlaşıldı

    Öte yandan İGD ülke genelinde en çok tercih edilen sms firmalarından “mutlucell” aboneliği başlatarak üyelerine daha sık bilgilendirmelerde bulunacak. Aynı firmadan bir de içerisinde santral hizmeti de olan yeni telefon aboneliği de başlatılırken, böylece İGD’nin yeni telefon numarası 0 850 551 85 54 olarak belirlendi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir