• İLAÇLAMA EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

    Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sıcakların artması ile birlikte üremeye başlayan sivrisinek ve karasinek larvalarının oluşumunu engellemek amacıyla ilaçlama çalışması başlatıldı.

  • Çatalca sakinlerinin haşere ve sinekten uzak bir yaz geçirmesi için başlatılan çalışma kapsamında, İlçenin birçok noktasında ilaçlama yapan ekipler, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çoğalan haşerelere ve zararlı böceklere karşı seferberlik başlattı. Ekipler ilçe içerisindeki böceklenen ağaçları haşerelerden temizlerken özellikle vatandaşların yoğun bir şekilde şikâyette bulunduğu bölgelerde çalışmalara ağırlık veriyor.

    Şikâyetler doğrultusunda ilaçlama yapılıyor

    Yetkililer 5216 sayılı kanun gereğince haşere ve vektör ile mücadele hizmetlerinde temel görev ve sorumluluk mücadele için ayrılan kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak ve çalışmaları tek elden yürütmek amacıyla Büyükşehir Belediyesinde olduğunu belirterek İlçe Belediyelerinin ihtiyaç duyulması halinde bu hizmeti Büyükşehir Belediyeleri koordineli bir şekilde yaptığını belirtiyor. Buna bağlı olarak sulak alanlar, dere yatakları, gübrelikler, ilçe merkezi ve mahallelerde sivrisinek ve karasinek ilaçlamasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapıldığını ifade eden ekipler, Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün lokal ilaçlama çalışmalarını gelen şikayetler doğrultusunda gerçekleştirdiğini belirtti.

    Evler, iş yerleri, pasajlar ilaçlandı

    Vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda ev ve iş yerleri ilaçlanırken, çalışmalar kapsamında Kabakça Mahallesi’nde şap hastalığına karşı ilaçlama yapıldı. Ekipler tarafından Akın İş Merkezi bodrum katı, Kaymakamlık tapu arşivi, Gazi İlkokulu karşısındaki bölge, Kaleiçi Muhtarlığı, Oklalı Camii, Belediye Pasajı ve bazı kahveler de ilaçlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir