• İLK DERS ZİLİ ÇALDI

    Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşan öğretmen kadrosu ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenleri tüm yurtta gerçekleşti.

  • İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yerini alan ve 150 bin öğrencisi olan Esenyurt ’ta ise Şair Fevzi Kutlu Kalkancı Ortaokulunda düzenlenen törenle öğrenciler ders başı yaptı. Törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, ilçe daire amirleri, okul müdürleri öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım sağladı.

    Esenyurt Şair Fevzi Kutlu Kalkancı Ortaokulu’nda düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul korosunun seslendirdiği türküler ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi yapılarak şiirler okundu.

    Okul Müdürü Ahmet Baydemir’in yaptığı açılış konuşması ardından Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli söz aldı. Beşli, “ Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özverisi ve fedakârca çalışan öğretmenlerimizin, eğitimin en önemli destekçileri olan velilerimizin bugün coşku ve heyecanını paylaşıyoruz. Eğitim dünyanın en önemli konusudur. Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kaymakamımız Sayın Ekrem İnci önderliğinde, Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun maddi ve manevi desteği ile milli ve manevi değerlerine bağlı Çanakkale ve 15 Temmuz diriliş ruhunu benimseyen, araştıran, sorgulayan ve okuyan bir nesil yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “ Yönetici olarak, belediye başkanı olarak benim işim okulun binası yenilemek, tamir etmek yenilemektir. Bu okulların içini ise böyle yavrularımız ve öğretmenlerimiz doldurarak rahat bir eğitim imkânı oluşturmaktır. Durumu, İmkânı olmayan öğrencilerimize her zaman eğitim desteği sağlıyoruz. Biz istiyoruz ki velilerimiz ve öğrencilerimiz ile aramızda her zaman bir köprü kurulsun. Çünkü yerel yönetimin hizmetlerinden biride eğitimdir. Yeni Eğitim-Öğretim yılımızın öncelikle öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Başkan Kadıoğlu’nun konuşması ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci konuşmasını yaptı. Kaymakam İnci, “ Yeni Eğitim-Öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Esenyurt ‘ta nüfusumuz her yıl biraz daha artış göstermektedir. Bu artışla beraber eğitim alanları, okul ihtiyacı doğmaktadır. Bu ihtiyacı belediye başkanımız fazlasıyla karşılamaktadır. Eğitim dışında sağlık hizmetleri, yollar, yeşil alan parklar, spor tesisleri ve sosyal donatı alanları başta olmak üzere vatandaşın ne ihtiyacı varsa belediyemiz tarafından yerine getiriliyor. Esenyurt ‘ta vatandaşımıza belediye başkanımız sayesinde eğitim hizmeti çok rahat bir şekilde verilmektedir. Bizde belediyemiz ile birlikte kamu kaynakları ile böyle hizmetlere destek olmaya devam ediyoruz. Yeni okullar sayesinde Esenyurt ‘ta derslik ihtiyacının büyük bir kısmı inşallah çözülecektir. Bu çocuklarımız inşallah çok çalışarak, gelecekte ülkesine ve toplumuna faydalı insanlar olacaktır ”dedi.

    Konuşmalar ardından öğrenciler tarafından protokol mensuplarına çiçek takdimi yapılarak ilk ders zilinin çalmasıyla ders başı yapıldı.

    Sınıfları ziyaret eden Kaymakam Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu öğrencilere ders kitapları ve defterlerini verdi.     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir