• İmamoğlu: Bana ”Beton Ekrem” diyenler gönül gözü görmeyenler

    Gün doğmadan Bahçeşehir sokaklarını adımlayan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra da Esenyurt'ta seçim turuna çıktı. Beylikdüzü-Esenyurt sınırına yakın bir noktada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, hakkında üretilen ''Beton Ekrem'' yakıştırmasına ''görsel yanıt'' verdi

  • Gün doğmadan Bahçeşehir sokaklarını adımlayan CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra da Esenyurt’ta seçim turuna çıktı. Beylikdüzü-Esenyurt sınırına yakın bir noktada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, hakkında üretilen ”Beton Ekrem” yakıştırmasına ”görsel yanıt” verdi: ” Tam arkamda beton tarlası var. Buradan 1 metrekare yeşil alan göremiyorsunuz. Benim yaşadığım ilçe ise yeşil alanın en çok ilçelerden biri. Neredeyse 10 metreyi aşmış durumda. Bu yakıştırmayı yapan siyasi arkadaşlar, İstanbul’un farkında olmayan gönül gözleri görmeyenler.”

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah 06.00’da Bahçeşehir’de başladığı seçim turuna, öğleden sonra Esenyurt’ta devam etti. İmamoğlu’na CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt da eşlik etti. İlk olarak Esenyurt-Beylikdüzü sınırına yakın bir bölgede basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Esenyurt’ta bir ”imar faciası” yaşandığını belirten İmamoğlu, ‘Tam arkamda beton tarlası var. Bazıları buraya Beylikdüzü diyor, ama burası Esenyurt. Buradan 1 metrekare yeşil alan göremiyorsunuz. Özellikle burayı görmenizi istedim. Buranın sağlıklı bir nesil yetiştirme, sağlıklı bir toplum oluşturma şansı yok. Burada tamamen mutsuz olur. Burası değişmesi gereken simgesel bir yerdir” dedi.

    ”Beton nerede, gelip görsünler”

    Esenyurt’ta kşi başına düşen yeşil alan miktarının 0.6 metrekare olduğunu kaydeden İmamoğlu, ”Her yıl 60 bine yakın insan Esenyurt’a göç ediyor. Yapılaşmanın, imar anlayışının, emsal kavramının bir dili yok. Okulların mevcutları artık öğrenci alamıyor. Öğrenciler çevre ilçelere naklediliyor. 45-50 katlık yapılaşmalardan bahsediliyor. Bu yapılaşma kültürünü ortadan kaldıracağız” diye konuştu. İmamoğlu, gazetecilerin, “Bu fotoğraf ‘Beton Ekrem’ eleştirisine tam olarak yanıt mı oldu” sorusuna, “Benim yaşadığım ilçe yeşil alanın en çok ilçelerden biri. Neredeyse 10 metreyi aşmış durumda. Biz yeşile yaptığımız hamle ile gurur duyuyoruz. Bu yakıştırmayı yapan siyasi arkadaşlar, İstanbul’un farkında olmayan gönül gözleri görmeyenler. Beton nerede gelip görsünler” diye konuştu.

    Öğle yemeğini işçilerle birlikte yedi

    İmamoğlu, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın, ”Bana randevu vermedi” eleştirisine  yönelik soruya da “Murat Hazinedar benim arkadaşımdır. Biz çok defa telefonda konuştuk. Birebir görüşme talebini de geçtiğimiz hafta iletti. Biraraya geliriz. 5-6 gün gecikme ile randevu vermeme gibi durum söz konusu olamaz. O benim arkadaşımdır. Konuşuruz, düzeltiriz. Ben haksızlığa uğradığını defalarca televizyonlarda konuştum” yanıtını verdi. İmamoğlu, buradan Esenyurt Kıraç’taki bir kumaş boyama fabrikasına gitti.  Sabah kahvaltısını İkitelli’de işçilerle yapan İmamoğlu, öğle yemeğini de fabrikadaki işçilerle yedi. İşçilerin sorunlarını dinleyen İmamoğlu, İstanbul’la ilgili projelerinden söz etti.

    ”Sana gitar hediye edeceğim…”

    Kıraç’tan Osmangazi Mahallesi’ne geçen İmamoğlu, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, yol almakta zorlandı. Yol üzerinde elinde oyuncak gitarı ile gördüğü İbrahim Yeşilırmak (12) adlı çocukla sohbet eden İmamoğlu, ”Sana gitar hediye edeceğim ama bir şartım var. Beylikdüzü’ndeki kursumuza katılacaksın ve 1 ay sonra bana gitar çalacaksın” dedi. Bu sırada İbrahim’in kardeşi Tarık (10) da bağlama istediğini söyleyince, İmamoğlu, ”Tarık, sen de 1 ay sonra bana bağlama çalacaksın” diyerek her 2 çocuğun da kursa yönlendirilmeleri için yardımcılarına talimat verdi. İmamoğlu, bazı çocuklara da tuttukları takımın rengine uygun bere satın alıp hediye etti. Bu sırada İmamoğlu’nun yanına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Atakan Aksoy geldi. Aksoy da seçim turunda İmamoğlu’na eşlik etti. Bir berber dükkanına giren İmamoğlu’nun traşı yarım kalmış bir vatandaşla olan sohbeti renkli görüntüler oluştu. İmamoğlu’na bir vatandaş, ayakkabı kutusunda meyve ikram etti. İmamoğlu, kutudaki meyveleri vatandaşa dağıttı.

    ”Sen ne kadar güzelsin”

    Esnaf ziyaretinden sonra soluğu Turgut Özal Mahallesi’ndeki semt pazarına giden İmamoğlu, burada da yoğun ilgiyle karşılaştı. İmamoğlu, burada vatandaşların ve pazarcıların pahalılıkla ilgili şikayetlerini dinledi. Selda Eltemur adlı bir vatandaşın sorununu anlatırken ağlaması, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu, genç kızı yardımcılarına yönlendirdi ve iletişim bilgilerinin alınmasını istedi. Pazarcı esnafı da İmamoğlu’na çilek ikram etti. İmamoğlu, önce kendi tattığı çileği, gazetecilere ve vatandaşlara dağıttı. İmamoğlu, pazarda gördüğü yaşlı bir kadına, ”Sen ne kadar güzelsin” deyince, ”Trabzonluyum da ondan” yanıtını aldı. Bir genç de İmamoğlu’na, ”Başkanım, geçen hafta Trabzonspor’un maçına gittim. Küfür etmediğim halde ceza yedim” serzenişinde bulundu.

    Kırsala dönmek isteyen vatandaşlara teşvik projesi

    Bir vatandaşa, ”Kendimizi size emanet ediyoruz” deyince, ”Biz kime emanet olacağız” yanıtını aldı. İmamoğlu’nun cevabı ise ”Siz de seçimden sonra bize emanetsiniz” oldu. İmamoğlu, geçinemediğini ve memleketine dönmek istediğini belirten bir vatandaşa da ”Kırsala dönmek isteyen vatandaşlarımıza teşvik uygulayacağız. Tek bir şehre yığılmanın anlamı yok” yanıtını verdi. İmamoğlu, turunun sonunda pazarcı esnafına seslenerek, ”Biraz kalabalık yarattık. Hakkınızı helal edin” dedi. İmamoğlu, Esenyurt’taki son durağında il dernek başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. İmamoğlu, konuşmasının ardından katılımcılardan
    aldığı 10 soruyu yanıtladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir