• İmamoğlu: İBB, kimsenin mülkü değildir!

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kıldı. İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cuma namazının ardından, 89 yaşında vefat eden Kore gazisi Ruhan Böke'nin cenazesine katıldı.

  • İBB’nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazının ardından cami dışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Büyükçekmece’de yaşanan durumun trajikomik olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ”İstanbul’u buna paralel bir şekilde bağlayıp, başka bir şey arayanlara da gülüyorum. Bence, 16 milyon insan da gülüyor. Çok komik duruma düşüyorlar. Ya kardeşim, kimse mülkünü teslim etmiyor. İBB burası. 16 milyon insanın varlığı ve sahibi olduğu makam. Daha önce siz görev yaptınız, şimdi yer değiştirecek. Bitti. Başka birisi gelecek. Milli iradeye karşı, kendi malı mülkü gibi, her gün bir şey uydurarak, ne yazık ki artık yalan diyorum, yalan ve iftira üzerine kurulu bir şekilde gündeme taşıyarak, gündemi meşgul etmelerini üzülerek takip ediyorum. Bence, 16 milyon insan hem gülüyor hem de üzülüyor” dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını Beylikdüzü’ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kıldı. İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cuma namazının ardından, 89 yaşında vefat eden Kore gazisi Ruhan Böke’nin cenazesine katıldı. İmamoğlu, daha sonra cami dışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu’nun sorulara verdiği yanıtlar şöyle oldu:

    YSK’nın Büyükçekmece ile ilgili erteleme kararı ve Maltepe’deki sayım süreci…

    – İstanbul’un kaybedilecek ve bekletilecek tek bir günü yok. 16 milyon insan hizmet bekliyor. Süreç o kadar sürüncemede ve belirsiz işletilmeye çalışılıyor ki, gerçekten şehir buna üzülüyor. Vatandaş, kamu vicdanen süreci kabullenmiş durumda. YSK’yı zorda bırakacak eylemler ya da talepler üzücü. YSK’dan son derece kararlı bir duruş bekliyoruz. Buna, ilçelerde bazı zafiyetler yaratılarak engel olunması gereken bit takım çalışmalara da mutlaka müdahale etmesini bekliyorum. En başta Büyükçekmece’ye. Büyükçekmece hususu o kadar trajikomik ki, devletin tüm kurumları teminat olmayı kabul etmiş seçim öncesinde. En güvenilir seçim olduğu konusunda bütün bakanlıklar ve YSK, böyle beyanlarda bulunmuşken, bugün orada kapı kapı sürecin sorgulanması, 300-500 insanın aranması, taranması… Orada AK Parti adına aday olmuş insanın yakın çevresinde kim varsa taşıdığı ortada olan bir süreçte, 300-500 kişi üzerinden bir beyanla, seçimi kirletmeye çalışanlar, sanıyorum ki akıl tutulması yaşıyorlar. YSK’nın buna süreç olarak ne taviz vermesi doğru, ne de süre tanıması doğru. Bir an önce oradaki sürecin netleşmesi gerekiyor.

    ”16 milyon insan size gülüyor”

    – Bununla beraber, İstanbul’u buna paralel bir şekilde bağlayıp, başka bir şey arayanlara da gülüyorum. Bence, 16 milyon insan da gülüyor. Çok komik duruma düşüyorlar. Ya kardeşim, kimse mülkünü teslim etmiyor. İBB burası. 16 milyon insanın varlığı ve sahibi olduğu makam. Daha önce siz görev yaptınız, şimdi yer değiştirecek. Bitti. Başka birisi gelecek. Milli iradeye karşı, kendi malı mülkü gibi, her gün bir şey uydurarak, ne yazık ki artık yalan diyorum, yalan ve iftira üzerine kurulu bir şekilde gündeme taşıyarak, gündemi meşgul etmelerini üzülerek takip ediyorum. Bence, 16 milyon insan hem gülüyor hem de üzülüyor. Yapmasınlar, yazık ediyorlar. Buradan, 300-400 kişilik liste vererek, İstanbul seçimlerine gönderme yaparak… Yahu kardeşim, bu insan Başakşehir’den 150-200 kişiyle gelmiş. Başakşehir’de olsa da büyük şehire oy kullanacaktı, Büyükçekmece’de de. Ya da Üsküdar’da da Fatih’te de. Yine orada da olsa İBB’ye oy kullanacaktı. Neyi yakalamaya çalışıyorlar? İğne deliğini bulsalar oradan geçirecekler ama bulamıyorlar.

    ”Olağanüstü bir duruş sergiledik”

    – Biz, 16 milyon adına çok şeffaf ve doğru, on binlerce insanla, önemli bir vazifeyi yerine getirdik. Olağanüstü bir duruş sergiledik. Halkın, bu sürecin şeffaflığına ve sağlıklı yürümesine dair bazı kamu kurumlarının, AA gibi, sürece ihanet etmeye çalışmalarına rağmen, olağanüstü bir duruş sergilediler. Ve süreç tertemiz. Yeter. Bunaldı insanlar. Kardeşim, bir ilçenin seçimi bitirilmez mi? İlçe seçim kurulu başkanı bir kurul kuruyor, AK Parti üye vermiyor veya MHP üye vermiyor. Ayıp. Üzücü. Neyi bitirmek istemiyorsun? Niçin bitirmek istemiyorsunuz. Niyetiniz ne? Anlatın, millet bir anlasın. Komik bir durum. Kendilerini gülünç duruma düşürsünler, bunda sorun yok. Biz gülmeyiz onlara. Ama İstanbul’u sıkıntıya sokmasınlar. İstanbul, bizim ciğerimiz, İstanbul, bizim kalbimiz. İstanbul, Türkiye’nin kalbi. Türkiye’yi yormasınlar. Türkiye’yi yurtdışına karşı mahcup etmesinler, rezil etmesinler, yeter. İşlerine baksınlar. Biz de işimize bakalım. Bu güzel şehri, 16 milyon insanın vicdanıyla, ahlakıyla hep birlikte yönetelim.

    ”Sen de dua et, öyle git”

    – Bu sürece en çok da Ak Partili, rakibimize oy vermiş, vatandaşlarımız üzülüyorlar, utanıyorlar. Mahcup ediyorlar onları. Gelirken çok güzel, giderken çok kötü. Kimse mülkünün başında oturmasın. Emanetçiyiz kardeşim. Ben 5 yıl Beylikdüzü’nde görev yaptım. Ne mutlu bana, gururla, başım dik alnım açık. Belediye Başkanı arkadaşım Mehmet Bey’e teslim ettim görevi. Bir başkası olsa, ona temsil edecektik. Bu kadar basit. Ne benim malım, ne benim mülküm. Ben burada yaşıyorum. Görev yaptım. Allah’ıma şükür helalleştim 350 bin insanla. Başka bir göreve gidiyorum. Bu güzel güzel Cuma günü dua ediyorum. Sen de dua et, öyle git.

    YSK’nın kararıyla Büyükçekmece’de İstanbul kararının birleştirilmesi…

    – Yanlış. YSK bunu birleştirerek neyi tartışacak ? Değersiz buluyorsa, her ikisini, birleştirip reddedecekse, bilemem. Hukuki tarafına çok analiz yapmak istemem. Vicdani tarafına yorum yapabiliyorum. Buradan bir şey arıyorlarsa, yazık. YSK, buna mahal vermemeli. Demokrasi adına, bu ülke adına büyük bir vazife üstlenmiş durumdalar. Demokrasi bizim nefesimiz. Bizim yaşama tutunma damarımız. 3-5 yıllık mücadele değil bu. 1876’dan beri biz, sandık için mücadele veriyoruz. Sultan Abdülhamit Han, ülkeye sandığı getirmiş. 1876’da, 1908’de bir daha getirmiş. Değerini bilelim. Bazen duraksamalar olmuş ama 2019’dayız. Millet bizi, üzelerek izliyor dünyanın her yerinden. Şeffaf biçimde bu sürecin yönetilmesine biz katkı sunduk. Artık YSK, bu sürecin neticelenmesine dair kararını vermeli. Milleti rahatlatmalı. Millet YSK’nın kararını bekliyor. Bize görevin verilmesini bekliyor.

    Abdullah Gül’ün açıklaması…

    – Tamam teşekkür ederim. Bir önceki Cumhurbaşkanı’nın bu şekilde sürece dair yorum yapması sevindirici ama seslerin daha gür çıkmasını istiyorum. Bu ses, öyle yumuşak tonda bir ses olmamalı. Bu iş parti meselesi değil. Bir A kişisi, B kişisi meselesi değil. 82 Milyon insanın geleceğe daha ümitle bakabilmesi meselesidir. Geçmişte de hatalar olmuş. İnsanlara sıkıntılar yaşatılmış. Bu tek yönlü değil ki, kimle yapılırsa karşısında olmalıyız. Bu güzel bir örnekleme. Ama lütfen seslerinin daha gür çıkmasını, daha yoğun bir şekilde sürece dair fikirlerini beyan etmelerini dilerim. Aklımın ermediği sözler çıkıyor oradan bazen. Genel Başkan yardımcıları bazı yetkililer öyle açıklamalar yapıyor ki, ben de şaşkınlık içinde onları takip ediyorum. Ben onlara güzümü ya da kulağımı çevirmiş değilim. Benim gözüm kulağım YSK’da.

    İBB’de seçim sonrası ihalelerin yapıldığı iddiaları…

    – 10-12 günü merek altına alacağız. İBB’nin vatansever, bu milletin bir temsilcisi olduğunu bilen oradaki on binlerce çalışanına güveniyorum. Tekrar çağrı yapıyorum. Siyasi iradenin zorlamasıyla tek bir işlem yapmasınlar. Onlar, İBB’nin kalıcı unsurlarıdır. Ne Ekrem İmamoğlu’na hizmet edecekler ne de bir başkasına. 16 milyon İstanbulluya hizmet edecekler.

    İBB çalışanlarına sendika baskısı iddiaları…

    – Taraf oldukları sendikaya acil üye olun. Böyle bir zorlama. Ben 5 yıl Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yaptım. Tek bir Allah’ın kulu diyemez ki bize sendikal anlamda zorlama yaptılar. Ben dedim ya, herkesin hak ve hürriyetlerine saygı duyacağım. Ben sizi, zorla bir mitinge götürmeyeceğim. İşiniz var sizin., İşiniz İstanbul’a hizmet etmek. Sakın buna fırsat vermesinler. Sakın, böyle bir şeye tenezzül etmesinler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir