• İMAMOĞLU’NDAN BİRLİK ÇAĞRISI

    Avcılar'da, önce kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile ardından da meydanda vatandaşlarla buluşan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, ''Gün birlik günüdür'' diyerek ''güç birliği'' çağrısı yaptı.

  • Partisinin Avcılar Belediye Başkanı aday adaylarını sahneye çağıran İmamoğlu, ”Geçmişten bugüne çok kıymetli hizmetleri olmuş belediye başkanı arkadaşlarımız var. Sayın Mustafa Değirmenci, sayın Handan Toprak bu hizmeti vermiş belediye başkanı arkadaşlarımız. Buradan onlara ve onların dışındaki tüm siyasi unsurlara seslenmek istiyorum. Bu süreç, ciddi bir süreçtir. Bu mesele kişisel bir mesele değildir. Gelsinler, adayımızı güçlendirsinler” dedi.

    CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turu kapsamında ilk olarak Cihangir Mahallesi’nde, kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikte, ilk konuşmayı Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli yaptı. Hançerli’nin ardından sözü alan İmamoğlu, şehri yönetenlerin ”partizanlık” duygusuyla hareket ettiğini belirterek, ”Partizanlığı bile kendi içinde evrelere böldüler. Şunun yakını, bunun akrabası diye. Kendi partilerinin belediyelerine bile böyle baktılar. Emek diye bir kavramları yok. İstanbul’a hizmeti unutturdular. Mutluluk ve çevre endeksinde, son sıralardaki 10 ilçe Ak Parti’li. Kişi başına düşen yeşil alan miktarında da durum aynı. Bunlar tesadüf mü? Değil. Şimdi kalkmış ‘Gönül Belediyeciliği’ diyorlar. Geç. Gönülleri kırdılar” dedi.

    ”Şehri omuz omuza yöneteceğiz”

    Devasa projeler ürettiklerini iddia edenlerin toplumun ihtiyaçlarını göz ardı ettiklerini kaydeden İmamoğlu, ”İktidar partisinin belediye başkanları bile 1 Nisan Pazartesi sabahı, ‘İyi ki bu adam seçildi yahu. Çünkü benimkiler beni adam yerine koymazdı ama bu adam bizi adam yerine koyacak’ diyecekler. Çünkü ben bütün belediye başkanlarıyla İstanbul’un 39 belediye başkanıyla omuz omuza bu şehri yönetmeyi onlara öğreteceğim. Siyasi ayrımcılık yapmamayı öğreteceğim onlara. 39 ilçenin tek bir gün randevu alamadığı, bakın parti fark etmiyor, belediye başkanlığını unutacaklar. Kapıları kapalı İBB Başkanı’nı unutacaklar. Makamların unutulduğu, makamların sokakta olduğu, mahallelerde olduğu, İstanbul’u adım adım karış karış gezen bir belediye başkanıyla buluşacaklar. Bu yolculuğun en güçlü bireyleri, siz değerli yol arkadaşlarımızdır” diye konuştu.

    ”Ciddi bir süreç”

    ”Avcılar bizim güzel belediyecilik hizmeti sunduğumuz bir yer” diyen İmamoğlu, ”Geçmişten bugüne çok kıymetli hizmetleri olmuş belediye başkanı arkadaşlarımız var. Sayın Mustafa Değirmenci, sayın Handan Toprak bu hizmeti vermiş belediye başkanı arkadaşlarımız” dedi. Aday belirme sürecinde yaşanan parti içi sıkıntılara gönderme yapan İmamoğlu, ”Buradan onlara ve onların dışındaki tüm siyasi unsurlara seslenmek istiyorum. Bu süreç, ciddi bir süreçtir. Bu mesele kişisel bir mesele değildir. Herkes geldiğinde, onu istemeyenler var olmuş olabilir. Buna ben de dahilim. Ama tercih olduğu an itibariyle herkesin birbirini kucaklaması şarttır. Bunu yapmayan sadece ve sadece kendine zarar verir. Bunu yapanı başımızın üstünde taşır, onları ayrı bir yere koyarız” dedi.

    ”On binlerce insan sürece katkı verecek”

    Belediye başkanlarına çağrı yapan İmamoğlu, ”Gelsinler, adayımızı güçlendirsinler. Bizim ruhumuzda, gönlümüzde ve beynimizde en az adayımız kadar güçlü olurlar. Bunu unutmasınlar. Biz, yarın İstanbul’u yönetirken, bütün belediye başkanlarımıza ihtiyaç duyacağız. 16 milyonluk bir kenti yöneteceğiz. Bir sürü insan, belki binlerce, on binlerce insan bu kadrolara katkı sunacak. Hata etmesinler, bizi yalnız bırakmasınlar, gücümüze güç katsınlar. Bakın sayın Turan Hançerli ile ilgili güzel cümleler kurdum. Bunların hiçbiri hamaset değil. Gerçekleri söyledim. Ama Turan Bey kadar iyi işler yapabilecek aday adayı arkadaşlarımız da vardı. Ne kadar güzel, ne kadar güçlü. Birçok aday adaylarımız burada. Hepsini yanıma davet ediyorum” diye konuştu. İmamoğlu, birlikte gazetecilere poz verdiği aday adaylarından Prof. Dr. Murat Arslan’a, ”Murat Bey benim takım arkadaşım. O da benim gibi kaleciydi. Kaleciler takım arkadaşlarına sırtını dönmez” diyerek takıldı.

    ”Sevgisizlik üzerinden siyaset yapıyorlar”

    Buradan Yeşilkent Mahallesi’ne geçen İmamoğlu, meydanda toplanan yaklaşık 1000 kişiye konuştu. 31 Mart seçimlerinde yerel yöneticilerin seçileceğini belirten İmamoğlu, ”Aslında biz toplum olarak birbirimizi çok severiz ama birileri sevgisizlik üzerinden siyaset yapıp, seçimi kazanmayı gönülleri kazanmak zannediyor olabilirler. Biz öyle istemiyoruz. Eğer milletin gönlü kırılacaksa, millet birbirine düşman olacaksa, biz seçimi bile kazanmayı istemeyiz. Şu öndeki hanımefendileri gördüm mü, vallahi billahi kendi ailemi, ablamı, kardeşimi, annemi görmüyorsam namerdim. Şu güzel evlatlara baktığımda, kendi çocuğuma duyduğum sorumluluğu görmüyorsam ve hissetmiyorsam namerdim. Bu kadar net. Yönetici topluma böyle bakmalı, insanı hissetmelidir. İnsana hizmet etmeyi vazife bilmelidir. Benim başkan adaylarım da öyle” dedi.

    ”Başımın üzerinde yerleri var”

    Avcılar Belediye Başkan aday adaylarını burada da sahneye davet eden İmamoğlu, ”güç birliği” çağrısını yineledi: ”Neymiş? Aday olamadı diye başka partiden aday olacakmış. Yok öyle bir şey kardeşim. Biz biriz, bütünüz. Bizim derdimiz kimin aday olduğu değil. Bizim derdimiz İstanbul’un sorunları, Avcılar’ın sorunları. Avcılar’a dünden bugüne sayın Mustafa Değirmenci, sayın Handan Toprak çok güzel hizmetler etmiştir. Bundan sonra da Turan Hançerli hizmet edecektir. Benim tanıdığım hem sayın Değirmenci, ağabeyimdir, hem sayın Toprak, ablamdır; gelecekler sayın Hançerli’ye güç verecekler. Hem eski başkanların hem de başkan aday adaylarının engin tecrübelerinden yararlanacağız. Başımın üzerinde yerleri var. Bize insan kaybetmek yok. Gün, birlik günüdür.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir