ALTIN 2.244,550,06%
BITCOIN 2131016-2,07%
19 Mart 2024
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Hırsız’ yanıtı

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Hırsız’ yanıtı

ABONE OL
24 Mayıs 2019 22:17
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Hırsız’ yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB’nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin efsane hattı 500T’nin Tuzla’daki son durağın Tuz Otobüsçüler Son Durağı da halk otobüsü esnafıyla bir araya geldi. Önce esnafın sorunlarını dinleyen İmamoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 500T’nin direksiyonuna geçen İmamoğlu, ”Biz, İstanbul’un dümenine geçeceğiz, Kardeşlerim de otobüslerin direksiyonuna geçecek Kaptanlarımızdan maksimum düzeyde centilmenlik istiyorum. Öyleler zaten. Çünkü bu şehrin çocukları, kadınları, gençleri, erkekleri onlara emanet. Allah yollarını açık etsin. Kazasız, belasız, bol kazanç olsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin efsane hattı 500T’nin Tuzla’daki son durağın Tuz Otobüsçüler Son Durağı da halk otobüsü esnafıyla bir araya geldi. Esnaftan yoğun ilgi gören İmamoğlu, son durak içindeki dinlenme salonunda otobüsçülerle buluştu. Salon hem esnafı hem medya mensuplarını alacak kadar büyük olmayınca, toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, esnafla konuştuklarıyla ilgili şunları söyledi: ”Bugün, otobüsçü arkadaşlarımızla İstanbul’da, halk otobüsü işi yapan esnafımızla bir aradayız Tuzla’da. Biz, her hususta olduğu gibi, özellikle İBB ile organik ilişkisi olan otobüsçülerimiz, minibüsçülerimiz, taksicilerimiz UKOME gibi, bu meslek sahiplerini yok sayan anlayıştan ziyade, biz alt komisyonlar kurarak meslek erbabı insanları o masada İBB ile beraber düşünmeye ve üretmeye, bir arada karar vermeye dönük taahhüdümüzü kendilerine ifade ettik. Bizim temel duruşumuzda amacımız şu: İstanbul halkı ucuz, sağlıklı, güvenli ve nitelikli bir hizmet alsın ulaşımda. İkinci aşamasında ise bu işi yapan esnafımız da mutlu ve huzurlu olsun. İşin üçüncü boyutunda biz varız, İBB var. O da minibüsçüye, taksiciye, otobüsçüye hem teminat olma hem denetleme hem de kontrol etme sürecini ortaya koyacağımızı dile getirdik. Sağlıklı bir iletişim sağladık.”

”ALLAH ISLAH ETSİN!”

İmamoğlu’na, ”Rakibiniz Binali Yıldırım, ‘Çünkü çaldılar’ sloganını yumuşattı ama sayın Cumhurbaşkanı, cami açılışında yaptığı, ‘Hırsızlara bu işi bırakmayacağız’ sözleriyle gündemde” sorusu yöneltildi. İmamoğlu, bu soruya, ”Ramazan ayında ben diyorum ki; kul hakkı yiyen kim varsa Allah ıslah etsin. Adaletten yana olan bir ortam oluşsun ülkemizde. Milletimizin hak, hukuk, adalet duygularını sıkıntıya uğratacak herhangi bir kararın ülkenin gündeminden düşmesi için dua ediyorum Bu hususta yanlış kararlar verenlerin de bu ülkenin hangi ortamında, kadrosunda olursa olsun inşallah biran önce yerleri değişir. Duam bu. Duama şunu ekleyeyim; Allah iftiradan korusun herkesi. Allah, yalan söyleyen, kul hakkı yiyen kim varsa, ıslah etsin onları. Ramazan ayında yapacağım tek dua budur. Kötü söz sahibine aittir. Diyeceğim bu kadar” yanıtını verdi.

”KİMİN MALINI KİMDEN KAÇIRIYORSUNUZ?”

İmamoğlu, “31 Mart seçimlerinden 3 ay önce BELTUR tarafından 56 milyonluk gezi düzenlendiği haberlerinin çıktı. 18 günlük Belediye Başkanlığnızı süresi boyunca buna dair bir şey duydunuz mu” sorusunu ise, ”İBB bünyesinde 28 şirket var. Biz, daha İBB’nin resmi bütçesinin tamamına bile ulaşamamışken şirketlerin bütçeleriyle ilgili analizleri ve somut tespitleri yapma şansımız yok ama inanın çok fazla israf ve kişisel keyfi olarak İstanbulluların paralarının çar çur edildiğini biliyoruz. Şu anki feryadın kıyamet koparmanın altında da bu yatıyor. Milletin şu an yaşadığı ekonomik sıkıntının, bütçedeki açığın en temel sebebi kamu kurumlarındaki israftır. İBB’de merkezi hükümetten sonra en büyük kamu kurumudur. Buradaki israfı engelleme, İstanbul halkının parasını koruma en önemli duruşumuz olacaktır. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yapan insan varsa onunla ilgili gerekli soruşturma, araştırmayı da yapacağız. Şimdi duyuyorum ki İstanbul’un belediye şirketlerini yönetimlerini vermeme konusunda kanunsuz, hukuksuz, bakanlıklar üzerinden yazı yazma gibi çabalar var. Bunları esefle kınıyorum. Kanunsuz, hukuksuz iş yaptıklarını kendilerine hatırlatıyorum. Kimin malını kimden kaçırıyorsunuz? Mülk mü edindiniz? Bunca senedir o koltukta oturarak mülk mü edindiğinizi sanıyorsunuz? Israrla söylüyorum. İBB’nin makamı, koltuğu, oradaki şirketleri her kuruşu… Üç makam arabası taşıyan bürokratlara sesleniyorum. Bindiğiniz arabanın lastiğine, kirasına varıncaya kadar 16 milyon insanın, yeni doğan bebekten en tecrübeli insana kadar halkın. Onun için paraları çarçur etmeyin. Bu insanlara bütçesine biz ahlak getireceğiz. Tasarruf getireceğiz ve inşallah İstanbul halkı uzun zaman sonra kendilerine ait olan bir kurumun emin ellerde olduğunu hissedecekler” şeklinde yanıtladı.

”ŞOFÖRLÜĞÜ KAMYONDA ÖĞRENDİM”

İmamoğlu, daha sonra bir otobüse binerek direksiyon başına geçti. ”Her işi erbabına bırakmak lazım” diyen İmamoğlu, ”Ben, sadece aracın kaptanından direksiyonu anlık alıyorum. Öyle sürme çabası falan göstermeyeceğim. Sevgili kardeşime diyeceğim ki, ‘Bak güzel dostum, çocuklara güler yüzlü davranın, hanımefendilere, beyefendilere selam verin. Eminim öyle yapıyorsunuz, Siz güler yüzlü olursanız, İstanbul halkının da morali yüksek olur. Aman güler yüzünüzü eksik etmeyin” temennilerinde bulundu. İmamoğlu, bir gazetecinin, ”Direksiyona oturdunuz, daha önce var mıydı böyle bir tecrübeniz” sorusuna, ”Ben, ilk şoförlüğü kamyonda öğrendim. Bir kamyonumuz vardı. Ayıptır söylemesi kuzenimle beraber kaçırıp kamyonda şoförlüğü öğrendik ama çok küçüktüm. Bir ağacın dallarına girmiştim. O yüzden herkese diyorum ki mutlak bir eğitmenle şoförlüğü öğrenin. Herkes işini yapsın. Biz, İstanbul’un dümenine geçeceğiz, Kardeşlerim de otobüslerin direksiyonuna geçecek. Kaptanlarımızdan maksimum düzeyde centilmenlik istiyorum. Öyleler zaten. Çünkü bu şehrin çocukları, kadınları, gençleri, erkekleri onlara emanet. Allah yollarını açık etsin. Kazasız, belasız, bol kazanç olsun” yanıtını verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: