• İSTANBUL CEMEVİ’NDE İFTAR VERDİ

    Küçükçekmece Belediyesi Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure gününde ilçede yapımı devam eden İstanbul Cemevi’nde iftar verdi.

  • İftar programına MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, İstanbul Cemevi Başkanı Gazi Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    İftar programında okunan ezan ve yapılan duaların ardından vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı. Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya iftar öncesi yaptığı  konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

    “RABBİM BU SEVDADAN AYIRMASIN”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise vatandaşlara ”Muharrem yasınız mübarek, tuttuğunuz oruçlar kabul olsun. Acımız var, Kerbela’nın seneyi devriyesindeyiz. Bizler de bu acının ortaklarıyız. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Birbirimize muhtacız. Gidecek başka kapımız yok. Birliğimizi dirliğimizi artırmalıyız. Bizim ateşimizi ancak biz söndürebiliriz. Din denilen şey kimsenin tekelinde değildir. Bize düşen ortak değerlere sahip çıkmaktır. Hz. Hüseyin’i şehit vermek isteyenler, çeşitli zulümlerde bulundu ve Kerbela hadisesi vuku bulmuştur. Kerbela hakkı tutup kaldırıştır. Bu anlamda Kerbela’yı bir direniş olarak görmeliyiz. Zalime, zulme karşı durmanın müslümanların asli görevi olduğunu bilmemiz gerekiyor. Kerbela bizim hem derdimiz hem dermanımızdır. Önemli olan ehlibeyti bir karasevdayla sevmektir. Rabbim, sizleri bu sevdadan ayırmasın” sözleriyle seslendi.

    ARSLAN’DAN BAŞKAN KARADENİZ’E TEŞEKKÜR

    İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Başkanı Gazi Arslan, Kerbela faciasına dikkat çektiği konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı vererek,İstanbul Cemevi’nin yapımında kendilerine destek veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir