• İSTANBUL GECELERİNE BÜYÜK İLGİ

    İstanbul ile Odessa arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen “İstanbul Gecesi”nde, İBB Kent Orkestrası’nın verdiği konsere Odessalılar büyük ilgi gösterdi.

  • Türkiye ve Ukrayna’nın dostluk ilişkilerini pekiştirmek amacıyla düzenlediği etkinlikler sürerken, İBB de “İstanbul – Odessa 20. Yıl Kardeş Şehir” kutlamaları kapsamında, Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Odessa’da “İstanbul Parkı” açılışını gerçekleştirmişti.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kez de “Odessa’da İstanbul Gecesi” düzenledi ve gece Ukraynalılar tarafından büyük ilgi gördü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, T.C. Odessa Başkonsolosluğu ve Odessa Belediyesi işbirliğiyle Odessa’nın ünlü Potemkin Merdivenleri’nde düzenlenen gece, iki kardeş şehrin vatandaşlarını bir araya getirdi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, T.C. Odessa Başkonsolosu Cemil Ufuk Toğrul ve Odessa Belediyesi Başkan Yardımcısı Zinaida Tsvirinko’nun katılımıyla gerçekleşen geceye Odessalıların ilgisi de büyük oldu.

    İstanbul tanıtım filmi ve “İstanbul Parkı” açılışında gerçekleştirilen kültürel etkinliklerden kesitlerin yer aldığı barkovizyon gösterimiyle başlayan programda, İBB Orkestralar Müdürlüğü bir konser verdi. İstanbul ile özdeşleşmiş günümüz şarkıları ve İstanbul’un ruhunu yansıtan türküler Odessalılar için seslendirildi.

    Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’mizin seçkin eserlerinin de yorumlandığı gecede, İstanbul fotoğrafları dev ekrandan yansıtıldı. Odesalılar, konsere ve gösterimlere büyük ilgi gösterdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir