• İSTANBUL KARTLA PARK ET

    İstanbulluların her gün toplu ulaşım araçlarında kullandığı İstanbulkart, İSPARK otoparklarında da kullanılmaya başladı.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Akıllı Şehir vizyonu kapsamında yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. 20 milyon vatandaşın her gün Toplu ulaşım araçlarında kullandığı istanbulkart artık İSPARK otoparklarında da kullanılmaya başladı. Başkan Kadir Topbaş, İspark otoparklarında İstanbulkart’ı kullanarak vatandaşlara hızlı hizmet verilmesini istedi.

    Yeni uygulamayla Pazartesi günüden itibaren İSPARK otoparklarını kullanan vatandaşlar ödemelerini İSTANBULKART ile daha hızlı ve kolay yapacak.

    İstanbulkart’ın otopark ödeme özelliği sayesinde aracını park eden vatandaşlar nakit para kullanmak zorunda kalmayacak. Hem yol üstü otoparklarda hem de kapalı otoparklarda kullanılan sistem sayesinde otopark ödemeleri kolaylık ve hız sağlayacak.

    Akıllı kentin akıllı kartı

    Akıllı şehirleşme için gereken en önemli unsurların başında finans ve teknoloji geliyor. Vatandaşların tüm ödemelerini nakit para taşımadan, para üstü beklemeye gerek duymadan hızlı ve temassız bir şekilde yapabilmeleri için istanbulkart’a elektronik para kartı özelliği kazandırıldı. Sadece ulaşımda değil birçok farklı ödeme sektöründe kullanılabilecek olan istanbulkart’ın kullanım alanlarını yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.
    İstanbul’da bulunan açık ve kapalı, yol üstü otoparklarında 610 noktada geçerli olan sistemi kullanmak için istanbulkart sahibi olmak yeterli.

    Vatandaşlar ödeme yaptıktan sonra ödeme bilgilerinin detaylarını görmek isterlerse ‘istanbulkart.istanbul’ web sitesinden üyelik yaparak nerede ödeme yaptıklarını, kalan bakiyelerini ve kart hareketlerini inceleyebilecekler.

    İstanbulkart ile otopark ödemesi nasıl yapılıyor?

    Kapalı Otoparklarda Ödeme
    Otoparktan çıkarken gişeye geldiğinizde gişe görevlisine ödemeyi istanbulkart ile yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olacak. Görevli, istanbulkart’ınızı POS cihazına okutarak tahsilatı yapacak.

    Otomatik Ödeme Noktalarından Ödeme
    Otomatik Ödeme Makinelerinde ödeme seçeneklerinden istanbulkart’ı seçtikten sonra cihaz üzerindeki yönlendirmelerle ödemenizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

    Yol Üstü Otoparklarda Ödeme
    Ödeme aşamasında yanınıza gelen İspark görevlisine ödemenizi istanbulkart ile yapmak istediğinizi belirtiniz. Görevli, el terminalinden İstanbulkart seçeneğini seçtikten sonra istanbulkart’ınızı el terminaline okutur ve ödeme işlemi tamamlanır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir