• İSTANBUL SPORLA BULUŞUYOR

    13. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu tanıtım toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Yarı maratonumuz dünyanın en iyi 11 maratonu arasında. Fakat bizim için daha önemli bir şey var, o da İstanbul halkımızın sporla buluşması, sporla kaynaşması” dedi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 8 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun basın toplantısına katıldı. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Başkan Uysal’ın yanı sıra Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ile spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

    İstanbul Yarı Maratonu’nun İstanbul’un tanıtımı ve halkın sporla kaynaşması açısından iyi bir fırsat olduğunu belirten Uysal, “Yarı maratonumuzun 13.’sünü yapacağız. Bugüne kadar güzel geçti. Dünyada en iyi 11 maraton arasında yer alıyor. Bu bizleri sevindiriyor. İstanbul adına iyi olan güzel bir gelişme bu. Fakat bizim için daha önemli bir şey var, o da İstanbul halkımızın sporla buluşması, sporla kaynaşması” diye konuştu.

    “ÇOCUKLARIMIZI SPORLA BULUŞTURUYORUZ”
    Başkan Uysal, sporun sadece maratonlar ve spor aktiviteleri olduğu dönemlerde değil hayatın her alanında vazgeçilmez olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. İstanbul halkını sporla buluşturmaya çok önem verdiklerini ifade eden Uysal, “Sponsor olan Vodafone da bu konuda gereğini yapacaktır. İstanbul Yarı Maratonu şu anda ilk 11’e girmiş vaziyette. Dünyada en iyiler arasında yer alıyor. Ancak İstanbul, dünyada en fazla spor yapan şehir halkları arasında ilk 10’a giriyor mu dersek, o konuda eksiğimiz var. O yüzden İstanbul’da yaşayanların yapması gereken daha çok iş var. Şahsen Büyükşehir olarak bunları dert ediniyoruz. Halkımızın sporla buluşması adına bu maratonlarla birlikte önemli faaliyetler yapıyoruz. Çocuklarımızın sporla buluşması adına bütün okullarımızın içerisinde spor salonları yapıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 185 civarında spor salonu yapıldı. Yine halkımızın sporla buluşması adına spor alanları oluşturuyoruz. Halkımıza daha kaliteli spor nasıl yapılır konusunda öncülük yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz herhalde şu anda dünyanın en fazla lisanslı sporcusu olan spor kulübü. Ama bunlar yetmiyor. Siz değerli basın mensuplarından da beklentimiz özellikle halkımızın sporla buluşması adına destek olmanız. Muhakkak sporla buluşuyor halkımız sporla ama inşallah diyoruz ki önümüzdeki 3-5 maraton, yarı maraton sonrası bizim İstanbulumuzundan da bu maratonlara katılanlardan derece alanlar çıksın. Eğer hep beraber gereğini yaparsak bunu başarırız diye düşünüyorum. Ben işin bu yönünü daha fazla önemsiyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir