• İSTANBUL’A KAR GELİYOR

    İstanbullular bugün soğuk ve yağışlı bir güne uyandılar. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur yağarken şehir merkezinde soğuk havaya rağmen yağmur etkili oluyor.

  • Sabah saatlerinde soğuk hava ve yağışla karşılaşan İstanbullular, kar yağışının ne zaman olacağını merak ediyor. Meteoroloji ise İstanbul‘da kar yağışı ile ilgili açıklama yaptı.

    İşte İstanbul’da beklenen kar yağışı ile ilgili Meteoroloji’nin açıklaması:

    “İstanbul‘da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte genellikle hafif yağmur şeklinde görüleceği, Pazar günü akşam saatlerinde ve Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar olarak meydana geleceği ve pazartesi günü sabah saatlerinden sonra ise havanın genellikle çok bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü meydana gelebilecek kar yağışının il merkezinde yerde kar örtüsü yapması beklenmiyor. Rüzgarın; hafta sonu kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-75 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.”

    AKOM’DAN DA UYARI

    Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada, “Gün içinde yerel ve hafif şekilde görülecek yağışların öğle saatlerinden itibaren sulu kar ve yükseklerde kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı hava ile birlikte rüzgarında kuzeyli yönlerden fırtınamsı rüzgar şeklinde etkili olması bekleniyor” denildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir