• İSTANBULLU ÇATALCA’DA STRES ATIYOR

    Göreve başladığı günden bugüne kadar her sözünde Çatalca’nın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak tarihi ve kültürel varlıklarımızın korunması yönünde birçok çalışma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın görüş ve önerileri Turizm Çalıştayı’nda Başkan Yardımcıları tarafından dile getirildi.

  • Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Turizm Çalıştayı’nda ilçemizin eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi geçmişi ve kültürüyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirttiler. Çatalca’nın önemli bir turizm merkezi haline gelmesi için Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara önderliğinde yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaşan Başkan Yardımcıları ilçede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alandaki çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını kaydettiler.

    Çalıştayın amacı dile getirildi

    Çatalca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Turizm Çalıştayı’na Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara adına Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Dursun Duran Kaya, Cengiz Uçar, Ayhan Tutun ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın katıldı.

    Çatalca’nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, gerekli düzenlemeleri yapmak, ihtiyaç analizini çıkarıp geliştirmeye ve yön vermeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “Turizm Çalıştayı” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

    Çatalca Tanıtım Filmi izlenilmesi ardından İstanbul Turist Rehberleri Odası, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  yetkililerinin konuşmaları ile devam eden çalıştayın ilk bölümü, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’ın konuşması ve “Çatalca’nın Arkeolojik Araştırmaları” konulu sunum ile devam etti.

    Çatalca’nın turizm geleceği masaya yatırıldı

    Çalıştay’ın öğleden sonraki bölümünde ise oluşturulan masalarda moderatörler eşliğinde folklorik değerler ve geleneğin büyük ölçüde korunduğu, yerel yaşam tarzıyla doğanın tarihin ve kültürün iç içe geçtiği Çatalca’nın turizm geleceği masaya yatırıldı.

    Çatalca’nın ihtiyaçlarına göre 4 farklı çalışma grubu oluşturulan çalıştayda Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın Kültür ve Tarih Turizmi, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın Yeme-İçme-Konaklama, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar Doğa Sporları Turizmi ve Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Duran Kaya Mesire Alanları konu başlıkları altında sunumlar gerçekleştirdi.

    Belediye Başkan Yardımcıları yapılan çalışmaları anlattı

    İstanbul metropolünün en büyük ilçesi olan Çatalca’nın yaklaşık 2500 yıllık tarihi ile eski çağların ve Osmanlı kültür mirasının doğal zenginliğiyle harmanlandığı bir cazibe merkezi olduğunu dile getirilen açıklamalarda Belediye Başkan Yardımcıları, Çatalca Belediyesi’nin turizmin gelişmesi adına yaptığı çalışmaları dile getirdi. Bugün Çatalca’nın yanı başında ki 20 milyonluk İstanbul’un; hafta sonları stresten uzaklaşarak nefes alabildikleri, doğal lezzetleri satın alabileceği, uçsuz bucaksız Karadeniz sahillerinde denize girebildiği, kendi kendini temizleyen en önemli göllerinden biri olan Terkos Gölü’nün taze tatlı su balıklarını salaş lokantalarda yiyebildiği, balık tutabildiği, mesire yerlerinde piknik ve eşsiz doğası eşliğinde  trekking, yamaç paraşütü, bisiklet turları, kampçılık, doğa fotoğrafçılığı, paintball, ATV, off road gibi doğa sporlarını yapabildiği, tarihin ayak izlerini müzelerinde, su kemerlerinde, tarihi çeşmelerinde, surlarında sürebileceği,  buz gibi doğal kaynak  sularını doyasıya içebileceği bir yer olduğunu anlatan Belediye Başkan Yardımcıları, konuya dair belediyenin mevzuatların izin verdiği ölçüde gerçekleştirdiği çalışmalarında altını çizdiler.

    İlçe turizmine katkı sağladık

    Çatalca Belediyesi’nin hem ilçenin ekonomisine katkı sağlamak hem de Çatalca ya gelen konuklarımızın doğal ve yerli ürün almaları amacıyla Tohum Takas Şenliğini gerçekleştirirken Gezen Tavuk ve Getir Yumurtanı Götür Civcivini projesiyle de Çatalca’da doğal tavuk ve doğal yumurta üretimini arttırmak ve üretim sağlanan ürünlerin ziyaretçilere satılarak üretici vatandaşlarımızın ev ekonomilerine ve dolaylı olarak Çatalca turizmine de katkı sağlanmasını amaçladığını belirttiler.

    Çatalca belediyesi olarak mahallerimizde vatandaşlarımızın ürettiği ev ürünlerini satabilecekleri, pazarlayabilecekleri, gelen ziyaretçilerimize daha iyi bir şekilde sunumlarını gerçekleştirebilecekleri köy ürünleri satış stantları yapıldığı ifade edilerek, birçok mahallemize yapılan köy ürünleri satış stantlarının bu amaçla halkımıza ücretsiz olarak verilmekte olduğu, bakım ve onarımlarının da yine belediye tarafından yapıldığı vurgulandı.

    Sunumlarda Çatalca Belediyesi olarak hafta sonları 250-300 bin vatandaşımızın ziyaret ettiği ilçemizde “Misafirperverliğimiz bize tarihten gelen bir mirastır” anlayışıyla hizmet üretirken turizm anlamında üzerine düşeni yapmaya devam edecekleri belirtildi.

    Çalıştayda,  sektör temsilcilerinin karşılaştıkları sorun, talep ve önerileri Başkan Yardımcıları tarafından notlar alınarak görüşüldü ve mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilebilecek konulara açıklık getirildi.

    Çalıştayın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde katılımcılara ve Çatalca halkına sunulacağı belirtilirken, Turizm Çalıştayı Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’in kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir