• İSTANBUL’UN EN ÖNEMLİ SORUNU DEPREM

    Marmara Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği yöneticileriyle bir araya gelen Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu söyledi.

  • 1999 depreminden sonra Marmara’da küçük çapta depremler yaşanmaya devam ettiğini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları ifade etti: “ Deprem uzmanlarından aldığımız bilgilere göre; Marmara’da yaşanan küçük depremler, büyük depremin beklendiği ana fayın ne kadar gerildiğine işaret ediyor. Maalesef 99 depreminin ardından başta Bakırköy olmak üzere İstanbul’un eski yapı stoğunda önemli değişiklik olmadı. Bu da olası bir depremde ne kadar büyük bir yıkımla karşılaşabileceğimizin göstergesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi özellikle çok eski yapıların bulunduğu mahallelerde acilen kentsel dönüşüm kararı almalıdır.”

    Başkan Kerimoğlu, deprem sonrası için belediye olarak hazırlıklı olduklarını söyleyerek,” Bakırköy Belediyesi olarak BAKUT(Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi) ile 24 saat göreve hazırlıklıyız. Marmara Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği gibi sivil toplum örgütleriyle de deprem sonrasıyla ilgili sürekli işbirliği ve koordinasyon içerisindeyiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir