• İSTANBUL’UN FETHİNİN 565. YIL DÖNÜMÜ KUTLANIYOR

    565 yıl önce yeni bir çağ başlatan İstanbul’un Fethi, yeniden diriliş, yeniden yükseliş ruhuyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile kutlanacak.

  • İstanbul’un fethinin 565. yıl dönümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) Haliç’te düzenlenecek programla kutlanacak.

    İBB’den yapılan açıklamaya göre, Haliç Kongre Merkezi Sahili’ndeki alanda yarın akşam 19.30’da başlayacak programda, Kültür Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Tasavvuf Ekibi bir konser verecek.

    Konserin ardından İstanbul protokolü ile devlet erkanının katılımıyla iftar programı gerçekleştirilecek. İftar sonrası ise fethin 565. yılı dolayısıyla “Özel Fetih Gösterisi” başlayacak.

    Ayrıca, TSK Askeri Mehteran Birliği sahne alacak ve kutlamalar için hazırlanan özel bir video mapping, ışık, su ve lazerin birlikte kullanıldığı görkemli bir fetih gösterisi gerçekleştirilecek.

    “Özel Fetih Gösterisi” için sahilden ortalama 50 metre açıkta deniz yüzeyine özel platform kuruldu. 78×18 metre ölçülerindeki sahnede gerçekleştirilecek 3D mapping gösterisi için 20 dakikalık film hazırlandı. Programda su, ışık, lazer ve su perdesi gösterisi, 30×90 metre ölçüsündeki yüzer gösteri platformunda yapılacak.

    Dünya tarihini değiştiren, bir çağ kapatıp başka bir çağ açan büyük deha Fatih Sultan Mehmet Han ile muzaffer, yiğit ve kutlu askerlerinin gerçekleştirdiği İstanbul’un fethi yeniden canlandırılacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir