• İSTANBUL’UN KURTULUŞU’NUN 94. YILDÖNÜMÜ

    İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Taksim Anıtı’na çelenk koydu.

  • İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan Taksim’deki törene Başkan Uysal’ın yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vali yardımcısı, askeri erkan, itfaiye ekibi, zabıta ekibi, izciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Taksim Anıtı’na çenek koyan Başkan Uysal daha sonra da tören defterini imzaladı. Başkan Uysal tören defterine, “Düşmanı vatanımızdan kovan şanlı ordumuzun başarısı sadece Türk milleti adına değil, yeryüzünün mazlumları adına da kazanılmış bir zaferdir. Bu zaferi aziz Atatürk’ün çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda taçlandırmak için aynı kararlılık ve azimle çalışıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını bir kere daha hayırlı, rahmetle anıyor aziz hatıralarını yad ediyoruz” diye yazdı.

    Düzenlen törenin ardından Başkan Uysal, itfaiye ve zabıta ekiplerini selamlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenci izcilerle de sohbet eden Başkan Uysal tören alanında bulunan yaşlı bir kadınla sohbet etti. Yaşlı kadının, “Nerelisiniz?” sorusu üzerine Başkan Uysal, “Nereliye benziyorum” diye cevap verdi. Kadın da, “Samsun veya Ordulusunuz” dedi. Bunun üzerine Başkan Uysal, “Deniz var ama o taraf değil. Akdeniz’de Antalya Alanyalıyım” dedi.

    Başkan Uysal daha sonra da Beyoğlu Belediye Başkanı ile cadde boyunca yürüyerek taksici esnaf ve simitçilerle sohbet etti. Başkan Uysal ayrıca otobüs durağında bekleyen vatandaşlara otobüslerde bir sorun olup olmadığını sordu.

    CRR’de Program

    Başkan Uysal daha sonra da İstanbul Valiliği tarafından 6 Ekim İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü kapsamında düzenlenen Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki programa katıldı.

    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever de katıldı.

    6 Ekim İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü nedeniyle İstanbul genelindeki okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.  Ödül töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, yarışmada 3. olan Hüsna Nur Çamdibi, Cansu Korkmazer, Zeynep Kılıç’a ödüllerini verdi.

    Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu Halk Oyunları gösterisi de sunulan törende, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrosu sanatçıları tarafından hazırlanan şiir dinletisi yapıldı. Tören Kent Orkestrası tarafından hazırlanan İstanbul şarkıları ile son erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir