• İSTİKLAL MARŞIMIZIN 97. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

    Küçükçekmece’de Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 97. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

  • Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Garnizon Komutanı Kadir Okyay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Marmara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından organize edilen programda İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy piyes, şiir, türküler ve hayatından anekdotlarla anıldı.

    “AKİF VE İSTİKLAL MARŞIMIZ ÖZDEŞLEŞMİŞTİR”

    Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, İstiklal Marşımızın önemine dikkat çektiği konuşmasında, “ Milli marş bir ülkenin kimliğidir. Yurt olduğunun sembolüdür. İstiklal Marşı dendiğinde Akif, Akif dendiğinde İstiklal Marşı aklımıza gelir. Bu bizim milli marşımızın diğerlerinden farkıdır. Çünkü marşımız yazarıyla öyle özdeştir. Bu ülke için canını dişine takan tüm yiğitlerimize Allah muvaffak eylesin. Bugün Afrin’de bizim çocuklarımız yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitlerimiz ölümsüzdür. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

    “ MARŞIMIZIN EMSALİ YOK”

    Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın üzerinde yeterince durulmadığını söyleyerek, “ İstiklal Marşımız emsalsiz bir marş. Lüzumsuz pek çok konuyu günümüzde sohbet konusu yapıyoruz. Asıl üzerinde durulması ve gurur duymamız gereken şahsiyetleri etüt etmeliyiz.  Bunun için gayret içine girmeliyiz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anıyoruz” dedi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da Mehmet Akif’in yalnızca bir şair değil büyük bir alim de olduğunu ifade ederek, yaşamından anekdotları öğrencilerle paylaştı.

    Programda Marmara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, günün anlam ve önemine uygun şiirlerini okuyup, türküler seslendirerek, tiyatro gösterilerini sahneledi.

    “100. YILINDA ÇANAKKALE” SERGİSİ

    Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda fotoğraf, belge, video ve çizimlerle “100. Yılında Çanakkale” isimli sergi de sanatseverlerle buluşturuldu. “100. Yılında Çanakkale” isimli sergi, 22 Mart’a dek CKSM’de izleyiciyle buluşacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir