• İYİ PARTİ KÜÇÜKÇEKMECE’DE CHP’Yİ DESTEKLEYECEK

    CHP İstanbul'da Küçükçekmece'de kendi adayını açıklayacak. İYİ Parti de CHP'nin adayını destekleyecek.

  • CHP ve İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri devam ederken, gündeme gelen konulardan biri de İstanbul’un ilçeleri oldu. Üsküdar ve Eyüp’te İYİ Parti adayının desteklenmesi düşünülürken, Küçükçekme için CHP’nin aday göstereceği, CHP adayını İYİ Partinin destekleyeceği kesinleşti.

    Yenisoluk’un haberine göre, CHP ve İYİ Parti arasında devam eden işbirliği görüşmelerinde İstanbul’un ilçeleri masaya yatırıldı. Üsküdar ve Eyüpsultan’daki muhafazakar seçmen kitlesi göz önünde bulundurulurken bu ilçelerde İYİ Parti’nin aday çıkarması ve CHP’nin aday çıkarmayarak İYİ Parti adayını desteklenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

    Masaya yatırılan ilçelerden biri de Küçükçekmece oldu. Küçükçekmece’de CHP’nin aday çıkarması ve İYİ Parti’nin CHP adayını desteklemesi kesinleşti. Olumlu bir havada geçen görüşmelerde İYİ Parti’nin Küçükçekmece konusunda bir sorun çıkarmadığı, CHP adayının desteklenmesini doğru buldukları öğrenildi. İYİ Parti, aday profili olarak yerel siyasette tecrübeli, merkez sağ seçmene hitap edebilecek, genç ve dinamik bir aday istedi.

    Yeni Soluk’un görüştüğü CHP Genel Başkan Yardımcıları da CHP’nin Küçükçekmece’ye kendi adayıyla gireceğini ve İYİ Parti’nin CHP’yi destekleyeceğini teyit etti.

    Edinilen bilgilere göre CHP’nin Küçükçekmece’de aday çıkarmayarak İYİ Parti adayını destekleyeceği safsatasını CHP Küçükçekmece ilçe başkanının çıkardığı öğrenildi. Bu gerçek dışı bilginin, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayları olmak üzere sahadaki birçok CHP’linin motivasyonunu düşürmeye yönelik olduğu düşünülüyor. Ancak kısa sürede bu bilginin yalanlanması ile CHP’li aday adayları çalışmalarına hız kazandırdı.

    İttifak görüşmelerinde CHP’nin Küçükçekmece’de kendi adayını çıkarmasının kesinleşmesiyle, CHP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Burçin Baykal’ın isminin öne çıktığı belirtiliyor.

    Kulislere göre CHP, mevcut belediye başkanı olmayan İstanbul ilçelerindeki belediye başkan adaylarını, daha önce açıklayacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir