• İYİLİK İÇİN KOŞACAKLAR

    Bakırköy Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin (TOFD) düzenlediği İstanbul Avrasya Maratonuna destek vermek amacı ile gerçekleşen toplantıya İstanbul 3. Bölge CHP’li belediye başkanları katıldı.

  • Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin de katıldığı toplantıda TOFD Başkanı Ramazan Baş ve Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ile bir araya gelindi. 13 Kasım 2016 günü koşulacak olan maratona Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de katılacağının sözünü verdi. Omurilik felçlilere yardım toplamak ve farkındalık yaratmak amacı ile koşulacak maratona katılacak olan Başkan Toprak; “ Her adımımı koşamayanlar için atacağım, koşamayanlar için koşacağım. Tekerlekli akülü arabası olmayan, dışarıya çıkmak için bekleyen binlerce engelli vatandaşımız için bende orada olacağım” dedi. Başkan Toprak herkesin bu konu ile ilgili olarak daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine eklerken, tüm vatandaşları maratona katılmaları için davet etti.

    İYİLİK PEŞİNDE KOŞ

    Ülkemizde her yıl ortalama 5 bin kişinin omurilik travması yaşadığı ve 2 bin 5 yüzünün de ya kısmen ya da tamamen felçli kaldığı biliniyor. An itibariyle de 2 bin engelli vatandaş tekerlekli sandalye sırasında bekliyor. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin düzenlediği ‘İyilik Peşinde Koş’ başlıklı maraton; dışarı çıkmayı bekleyen binlerce engelliye umut ışığı oluyor. 2005 yılında tek bir kişinin koşmasıyla başlayan Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu olma özelliği taşıyan maraton, 2005 yılından beri 1547 engelli vatandaşın akülü tekerlekli sandalye sahibi olmasını sağladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir