• BÜYÜKÇEKMECELİ İZCİLER BÜYÜLEDİ

    Türkiye’de bir ilk olan Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Grubu muhteşem bir organizasyonla yine bir ilke imza atarak ilk ‘İzci Düşünce Günü’nü kutladı.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yoğun iş programı nedeni ile katılamadığı etkinliğe bir mesaj yolladı. Başkan Akgün mesajda, “Büyükçekmece Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırabilmek, toplumun birer parçası olarak yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak adına türlü imkanı yaratamaya çalışıyoruz” dedi. Dr. Akgün’ün mesajı şöyle devam ediyor: “Bu anlamda Türkiye’de örnek gösterilen Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü’nün kurduk. Buradaki engelli kardeşlerimiz çok kısa bir süre zarfında önemli başarılara imza attılar. Engelli kardeşlerimiz evlerinden çıkarak toplum içine girdi. Toplumun aktif birer üyesi oldu. Engelli vatandaşlarımızla birlikte ailelerinin de yaşamları olumlu anlamda değişti. Her türlü sosyal etkinliğimizin vazgeçilmezi oldular. Bugün de ilk ‘İzci Düşünce Günü’nü kutluyoruz. Ben de bütün bu çalışmalara emeği geçen herkesi kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. ”

    Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Suna Pekuysal Salonu’nda gerçekleştirilen programa Büyükçekmece’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları üyeleri de katılarak anlamlı çeşitli gösteriler sundu.  Gökkuşağı Engelli İzci Grubu’nun şarkılarıyla renklenen program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. Programa Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri ve başkan yardımcıları da katıldı.

    6

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir