• İZCİLER KAMPA GİRDİ

    Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar Mahallesi’nde oluşturduğu izci kampı alanında izciler eğitime başladı. 6 Ağustos tarihine kadar sürecek kampta, Trakya İzciler Birliği Federasyonu’ndan ve Beylikdüzü İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nden yetişkin izciler, Wood Badge Eğitimi alıyor. 

  • İzciler, Beylikdüzü’nde kampa başladı. Beylikdüzü Belediyesi, Gürpınar Mahallesi’nde izciler için oluşturduğu kamp alanında bu kez Trakya İzciler Birliği Fedrasyonu (TİB)ve Beylikdüzü İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nden yetişkin izciler kamp yapıyor. TİB Yetişkin Eğitimi Komiseri ve Baş İzci Lideri Eğitimcisi Yaşar Ünal’ın yönetiminde gerçekleşen kampta izciler Wood Badge Eğitimi alıyor. Çeşitli illerden oymakbaşı kategorisinde liderlerin de katıldığı kampta, toplam 32 kişi bulunuyor.
    Altı gün boyunca yat borusuyla yatıp, kalk borusuyla kalkan izciler, gün içerisinde izciliğin kuralları, detaylarıyla ilgili çeşitli bilgileri pekiştiriyor. Yürüyüş bağrışları, güvenlik önlemleri, izci koşusu-yürüyüşü, bağlama teknikleri, kampta yaşam, ateş ve barınak çeşitleri, çevre ve tabiat duyarlılığı, yaratıcı drama, izci oyunları, kamp ateşinin hazırlanması, iz takibi, hava tahmini, vahşi yaşam gibi onlarca konuda eğitim alıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir