• İZİNDEYİZ ATAM!

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Atatürkçülük bu ülkenin temel taşıdır. Milli ve manevi değerlerimiz bu ülkenin çimentosudur. Demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız ve Atatürk’e layık olmalıyız” dedi. 

  • Büyükçekmece Belediye Meclisi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle tek yürek oldu. Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda Başkan Dr. Hasan Akgün ve parti grupları adına konuşan meclis üyeleri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı, Atatürk’ün izinden asla dönülmeyeceğini vurguladı.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği idare biçimini kurabilecek kudrette olduğunu belirten Başkan Dr. Hasan Akgün “Ancak o Türk ulusuna en yakışır idare biçimi olarak Cumhuriyeti görmüş ve cumhuriyetimizi kurmuştur” dedi.  Başkan Dr. Akgün şöyle devam etti:

    “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin de üstüne yükseltilmesi için önümüze hedefler koydular. Bu hedeflerden asla şaşmamalıyız. Bu koltuklarda burada oturabiliyorsak, Atatürk sayesindedir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet bizi dünyada en onurlu noktaya taşımıştır. Atatürk ve Cumhuriyet onurumuz ve şerefimiz olmuştur. Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek, daha da ileriye taşımak için demokrasi ile taçlandırmamız şarttır.  Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, düşünceleri ile de ulusumuzu aydınlık yarınlarına taşıyacaktır.
    Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün manevi şahsiyeti önünde saygıyla eğiliyor, en büyük eseri Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı yineleyerek, aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümünde bir kez daha saygı, sevgi, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

    AK Parti Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Rıdvan Yavuzbilge, “Atatürk ilke ve inkılapları sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler olduğu gibi gençler de Atatürk’ün izinden ayrılamaz. Çünkü bütün dünya Atatürk’ün yolundan gidiyor. Atatürk’ün izinden gitmeye ilelebet devam edeceğiz. Atamızı minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi. CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Muharrem Aziz Zengin ise, “Atatürk’ün fikirleri ve devrimleri ülkenin ve ulusun yolunu aydınlatmaya devam etmektedir” diye konuştu. Zengin, “Atatürk, ölümünün üzerinden geçen her yıl daha da ölümsüzleşmektedir. Fikir ve eylemleriyle yüzyılın dahisi Atatürk bütün milletlerin barış içinde bir arada yaşamasını istemiş ve Türkiye’nin de bu mutlu barış içinde yerini almasını sağlamıştır. Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

    Başöğretmen Atatürk anıldı  

    Başkan Dr. Hasan Akgün ve meclis üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle başöğretmen Atatürk’ü anıp, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Başkan Dr. Akgün,  “Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere bizi okutan, ülkemizin gerçek değerlerini yetiştiren, geleceğimizi biçimlendiren ve ülkemizi aydınlatan, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Emekli öğretmenlerimizin elerlinden öpüyorum” dedi. Başkan Dr. Akgün, “Bugün yurdun dört bir yanında görevleri başında Türkiye Cumhuriyetini taçlandıran tüm öğretmenlerimize de başarı ve sağlık diliyorum” dedi.

    AK Parti adına söz alan Meclis Üyesi Musa Kaynar ise, “Öğretmenlere minnet ve şükran hisleriyle çok şey borçlu olduğumuzu biliyoruz. Ülkemizin doğusundan batısına, her karışında hizmet veren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımızla tebrik ediyoruz.  Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyoruz” dedi.

    CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi  Cemal Kaya, kendisinin de uzun yıllar eğitim camiasına hizmet vermiş bir öğretmen olduğunu ve bundan da gurur duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi minnetle anıyorum.  Emekli olan veya görev başında olan tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor, Öğretmenler gününü kutluyorum. Toplumların uygarlık düzeyi eğitime ve öğretmene verdiği değerlerle ölçülür. Ulu Önder Atatürk’ün belirlediği modern, barışçıl, çağdaş ve laik eğitimden desteğimizi çekmemeliyiz. Ancak, bu 24 Kasıma hiç olmadığı kadar karışık duygular içinde giriyoruz. Eğitim asla tartışılır duruma gelmemelidir. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir