• JÜRİ ÖDÜLÜ AKGÜN’ÜN

    Bu yıl 15.si düzenlenen, Türkiye’nin tek çevre temalı kısa film etkinliği olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali sona erdi.

  • Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) ve Çevre Film tarafından düzenlenen festival kapsamında ödüller, Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan törenle sahiplerine verildi.

    Törenin açılış konuşmasında Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu; “Bakırköy’ün Kültür Sanat Etkinliklerini Türkiye’ye rol model olarak tanıtan Bakırköylü sanatçılara teşekkürler ediyorum. Belediye olarak büyük bir iddiamız var; Bakırköy kültür ve sanatın başkentidir. Bakırköy Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya gösterdiği vefa, değer, önem herkesin malumu. Biz bunları hiçbir zaman yeterli bulmuyoruz. Amacımız kültür ve sanat etkinliklerine daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Belediye olarak üstümüze düşen görevleri fazlasıyla yerine getirelim. Bu festivale ortak olurken Çevre bilinciyle birlikte sanatı buluşturmayı amaç edindik ve bu vesileyle kamuoyunda farkındalık yapmayı hedefliyoruz. Bu yolda ilerleyeceğimizin de sözünü veriyoruz.” dedi.

     

    Etkinlik yönetmenliğini Selahattin Yıldız’ın yaptığı ‘Balkan Işıkları – Son Bedrettiniler’ adlı belgeselin özel gösterimi ile başladı. BASAD TSM Korosunun hazırladığı ‘Unutulmaz Filmler’ adlı yeşilçama damgasını vuran film müziklerinden oluşan konser ile devam eden program yarışmada dereceye giren filmlerin ödül töreni ile sona erdi.

     

    Halk Jürisi Ödülleri

     

    Yarışmaya katılan tüm filmler, her yaş ve çeşitli mesleklerden oluşan 50 kişilik bir Halk Jürisi tarafından ayrı değerlendirilerek ödüllendirildi.

     

    1.lik Ödülü: Belalı Taş Devri – Yönetmen: Deniz Akgün

    2.lik Ödülü: İçimdeki Öküz – Yönetmen: Sinan Aygün

    3.lük Ödülü: Yaban – Yönetmen: Volkan Budak

     

    Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması Ödülleri:

     

    Ediz Hun (Sinema Sanatçısı), Engin Çağlar (Sinema Sanatçısı), Erdoğan Ünlü (Tiyatro Sanatçısı), Prof. Dr. Oğuz Makal (Beykent Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi), Sadi Çilingir (Sinema Yazarı), Prof. Dr. Selahattin Yıldız (Maltepe Üniversitesi GSF Dekanı),Haluk Ayvazoğlu (Oyuncu) ve Vural Çavuşoğlu’ndan (Yapımcı-Yönetmen) oluşan seçici kurul aşağıdaki filmleri ödüle değer buldular:

     

    Kurmaca Dalı

     

    1.lik Ödülü: Huzurevi – Yönetmen: Ahmet Toklu

    2.lik Ödülü: Elene – Yönetmen: Sezen Kayhan

    3.lük Ödülü: Zeytin Ağacı – Yönetmen: Ali Aktemur

     

    Belgesel Dalı

     

    1.lik Ödülü: Sıradışı İnsanlar – Yönetmen: Orhan Tekeoğlu

    2.lik Ödülü: Kırmızı – Yönetmen: Abdurrahman Demir

    3.lük Ödülü: 683 – Yönetmen: Canberk Şimşek

     

    Canlandırma Dalı

     

    En İyi Film: Bencil Bey – Yönetmen: Faruk Yağızhan Mısırlı

    Murat Şener Özel Ödülü: Başka – Yönetmen: Nesime Karateke

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir