• KADINLARA TAM DESTEK

    Beylikdüzü Belediyesi, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ederek kadınların, psikolojik ve ekonomik sıkıntılarında yanlarında olmaya devam ediyor.

  • Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bu kapsamda hayata geçirdiği Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan “Kadın Dayanışma Merkezi”nde kadınlara ve çocuklara ihtiyaç duydukları her alanda psikolojik danışmanlık, hukuksal destek ve sağlık hizmeti veriliyor.

    Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde hayata geçirdiği “Kadın Dayanışma Merkezi” kadına yönelik şiddetle mücadelede kadınların yanında olmaya devam ediyor. Kadınlara ve çocuklara ihtiyaç duydukları alanlarla ilgili her türlü desteğin sağlandığı Merkez de; psikolojik danışmanlık, hukuksal destek ve sağlık hizmeti veriliyor.

    Kadın Dayanışma Merkezi’nde uygulanan hizmetler kapsamında;

    Psikolojik danışmanlıkta; Kadınlara, çocuklara, ergenlere ve onların ailelerine travmatik olayların bireylerde yarattığı olumsuz etkileri azaltmak, sağlıklı kişilik ve özgüven gelişimini desteklemek amacıyla kapsamlı psikolojik destek ve danışmanlık hizmetleri veriliyor.

    Hukuki Danışmanlıkta; Kadınları yasal hakları konusunda bilinçlendirerek, haklarını aramak için yeterli donanıma sahip olmalarını sağlıyor. Gönüllü avukatlar ile kadının yasal hakları ve bunları kullanabilme konusunda yol gösteriliyor.

    Sosyal Hizmet Uzmanı/ Sosyolog; Kadınlara yönelik şiddet önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yaparak, eğitim programları düzenleniyor. Ayrıca kadınlara ve çocuklarına yönelik sosyal etkinlikler düzenleyerek, kadınlara iş istihdamı sağlamada ve çocukların okul sürecinde destek veriliyor.

    “İhtiyaç duyan her vatandaşımızı bekliyoruz”

    Aynı zamanda kadınların şiddete maruz kalmaları durumunda yüz yüze ya da telefonla başvurabilecekleri Merkez, kadınların güçlendirilmeleri sürecinde ücretsiz hizmet desteği sağlıyor veya destek sağlayacak kurumlara yönlendirmede bulunuyor.

    Kadınların sorunlarını çözmek adına nereden, hangi hizmetlerden faydalanacakları konusunda bilgi ve deneyim paylaşımları ile kadınlarda farkındalık çalışmaları yapılarak daha güçlü bireyler olarak hayatta varlık göstermelerini hedeflediklerini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba, “Bu merkezimizde ilçede yaşayan kadınlarımızın hakları konusunda geniş bir yelpazede kadın hakları ve kadın sağlığı konularında grup çalışmaları yürütülerek, istihdam ve sosyal konularda kadınların statülerini geliştirme çalışmalarını da yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir