• KADIOĞLU BULGARİSTAN’DA

    Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Bulgaristan’da eski Komünist rejim tarafından başlatılan asimilasyon politikalarının yıldönümünde, anma törenlerine katılmak için İstanbul’dan bir heyetle Bulgaristan ziyaretini gerçekleştirdi.

  • Bulgaristan’da Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ve Türkan Bebek ile birlikte 26 Aralık 1984 tarihinde, asimilasyon kampanyalarına karşı yapılan gösteriler sırasında yaşamını kaybeden diğer 3 Türk kökenli vatandaşın ölüm yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

    Düzenlenen törene ev sahipliğini Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan yaparken, anma etkinliğinde İstanbul’dan gelen heyette AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt ’tan heyetler katılım sağladı.

    “Soydaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz”

    Bulgaristan’da yaşayan Türk soydaşlarının balkanlarda kalan parçalarının olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “ Komünist rejiminde şehit edilen 17 aylık Türkan bebek annesi ve diğer şehitler için çelenk bıraktık ve onları buradan giderek anma gerçekleştirdik. Bulgaristan’da soydaşlarımızın yaşadığı bölgelerde gün boyu bir dizi ziyaretler yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile buraları ve soydaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Her zaman desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Devletimiz orada Bulgaristan’ı Osmanlıdan sonra terk edişimizi telafi etmek için çaba gösteriyor. Gittiğimiz topraklar bizim topraklarımız ve bu sebeple oralarda bulunmak zorundayız” dedi.

    bulgaristan-ziyaret-2

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir