• KAİ TANITIM GÜNLERİNE TAM DESTEK

    28 Eylül ve 2 Ekim tarihleri arası İstanbul Beylikdüzü fuar alanında yapılacak olan Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

  • Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günleri için ilk toplantısını düzenleyen İstanbul Ardahan Kültür Evi de düzenlenecek olan etkinliklere tam destek açıklaması yaptı.

    Başkan Çiftçi Ardahan’ı layıkıyla tanıtacağız.

    Ardahan Kültür Evi konferans salonunda slayt gösterisiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi; “İstanbul’da yapacağımız KAI tanıtım günlerinde Ardahan’ın bütün değerlerini layıkıyla tanıtmanın mücadelesini vereciğiz” dedi. Organik ürünler olan ve iyi tanıtılmadığı için değerinde satılmayan balı, kaşarı ve bütün zenginlik kaynaklarımızı İstanbullulara anlatmak için dernek olarak üst düzeyde çalışacaklarını dile getiren Başkan Çiftçi; “Bu etkinlikte bütün Ardahanlıların buluşması için hiç bir ayrım yapmadan herkesi kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz” diyerek birlik mesajı verdi.

    Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrılıları, bu etkinliğe sahip çıkmaya davet ediyorum

    1Efrail Çiftçi’nin ardından sonra konuşan KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe ise; “Aylardır üzerinde çalıştığımız 28 Eylül ve 02 Ekim arasında yapılacak Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri çalışmaları son aşamasına geldi. Biz Bir komite ile Kars Ardahan Iğdır İl Valilerini, Belediye Başkanlarını, İl kültür müdürlerini, Kurum kuruluş müdürlerini, işadamlarını, sivil toplum örgütlerini esnafları ziyaret ederek tanıtım Günlerini anlatarak desteklerini aldık. En önemlisi Merkezi Kars’ta bulunan SERKA Kars Ardahan Iğdır ve Ağrı illerine hizmet götürdüğü için bu tanıtım günlerinde Ağrı İlini de dâhil edilmesi teklifini yönetimle tartıştık ve kabul ettik. Dolayısıyla 28 Eylül – 2 Ekim arasın da yapılacak Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günlerine Ağrı İlinde dahil ederek 4 İl olarak yapılacaktır. İstanbul’da yapacağız ilk etkinlik olduğu için Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrılıları bu etkinliğe sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

    “KAI Vakfından destek alınmalı”

    Toplantıda etkinlik hakkında görüş bildiren Gazeteci Mustafa Küpeli ise; “Türkiye’de en güçlü lobimiz Kars, Ardahan, Iğdır Kalkınma Vakfıdır, Bölgeye önemli yatırımları da olmuştur. Yılda 1000 öğrenciye burs veriyor. Tanıtım Günleri organizeden bir heyetle Vakfı ziyaret edip destek alırsa etkinlik daha güçlü olacaktır” ifadelerini kullandı.

    Toplantıya çok sayıda dernek yöneticisi katıldı 

    Toplantıya, KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, İstanbul Karslılar Dernek Başkanı Yücel Taşçı, Esenyurt Karslılar Dernek Başkanı Ali Kılıç, Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi, Iğdır Dernek Başkanı Ali Sakar, Göle Dernekler Federasyon Genel Başkanı Ertekin Baysan, Damal Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Binali Erdoğmuş, Hanak Dernek Başkanı ve Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Togay Çoban, Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç, Çıldır Dernek Başkanı Kemal Şimşir, Esunyurt Belediyesi Meclis Üyesi Akan Deli, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Engin Doğru, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Safiye Yazıcı, Esenyurt Mavi Minibüsler Dernek Başkanı Şerafettin Yılmaz, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Derneğinin Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, KARSAD Genel Sekreteri Murat Zorba, Başkan Yardımcısı Burhan Yıldırım, Yönetim Kurulu üyesi Tuncay Zavotçu ve adını yazamadığımız siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, işadamları ve Ardahanlılar katıldılar.

    4 günlük stant ücreti 1500 TL 

    Toplantının sonunda sorulara cevap veren Kars Ardahan Iğdır ve Ağrı Tanıtım Günlerinin yüklenici firması KARSOD yönetim kurulu üyesi ve Kafkasya Turizm ve Senay organizasyon şirketinin genel Müdürü Mahmut Özer ise; “Kars Ardahan Iğdır ve Ağrı tanıtım Günleri hakkında geniş bilgi verdikten sonra İstanbul’da yapılan ilk etkinlik olduğu için bütün İstanbul’daki hemşerilerimizin firmalarını bölgenin yerel zengin kaynaklarının tanıtımı için yapılan etkinlikte herkesin stant alması için 4 günlük stant ücretinin 1500 tl kadar çok ucuz tutuk. Bu yüzden herkes stant yerlerini şimdiden ayırabilir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir