• KAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar yoğun şekilde devam etti.

  • Bazı bölgelerde kar kalınlığını 40 santimetreye ulaştığı İstanbul’da yağış özellikle Avrupa yakasında kar fırtınası şeklinde etkisini sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam eden trafik yoğunluğu ise sabah saatlerinde yerini sakinliğe bıraktı.

    Sıcaklık da -4 dereceye kadar düştü. Kar yağışının öğlen saatlerinden itibaren etkisini arttırması ve geceye kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Sıcaklık ise gündüz en fazla -2 dereceye yükselecek. Fırtına nedeniyle hissedilen sıcaklık ise -20 olacak…

    İstanbul’da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Gece de etkisini arttıran yağış sebebiyle araçlar mahsur kaldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışının, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt çevresinde kar fırtınası şeklinde etkili olduğunu bildirdi. AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’a Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı ve soğuk havanın özellikle Avrupa yakasında etkili olduğu belirtildi.

    KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETEREYE ULAŞTI
    İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan  kar yağışı nedeniyle İstanbul’un bazı bölgelerinde kar kalınlığı 40 santimetreye  ulaştı.  Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kenti akşam  saatlerinde etkisi altına alan kar fırtınası, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece,  Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Mahmutbey başta olmak üzere il  genelinde etkili oldu. Kar kalınlıkları 07.00 itibarıyla Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy,  Bakırköy’de 8-13 santimetre, Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir ve Maltepe’de 15-20  santimetre, Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye ve Çekmeköy’de 20-25  santimetre, Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca ve Aydos’ta 35-40  santimetre olarak ölçüldü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir