• KARA AFRİKA MÜZESİ KURULUYOR

    Gazeteci - Yazar Hıfzı Topuz'un 400 parçadan oluşan dünyada eşine ender rastlanan maske ve heykellerin yer aldığı "Kara Afrika Müzesi ve Parkı" Büyükçekmece'de kuruluyor.

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin 2016 yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

    Bütçe görüşmeleri 13 Ekim’de yapılacak

    Belediye Başkanvekili Hayrettin Altunok başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında  gündemdeki 7 madde ve ek bir madde müzakere edilerek oy birliğiyle  ilgili komisyonlara havale edildi. Ekim ayı ikinci oturumunun ise 13 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da yine aynı salonda gerçekleşecek. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda belediyenin 2017 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlanacak.

    30 yılda toplanan kolleksiyon

    Gündeme ek madde olarak alınan Atatürk Mahallesi, Albatros Mevkii Çağdaş Sokak ile Büyükçekmece Jimnastik Kulübü arasında kalan parka, 400 parçalık mask ve heykellerden oluşan koleksiyonunu Büyükçekmece Belediyesi’ne bağışlayan Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz Parkı isminin verilmesi teklifi oy birliğiyle Harita Komisyonu’na havale edildi. Ayrıca, Büyükçekmece ilçesi sınırlarında Topuz’un koleksiyonun sergileneceği “Kara Afrika Müzesi ve Parkı” kurulacak. Büyükçekmece Belediyesi’nce kurulacak olan müzede Topuz’un Afrika’da, özellikle Mali, Senegal, Burkina, Fildişi, Kamerun ve Kongo gibi ülkelerin eskici pazarlarından 30 yılı aşkın süre boyunca topladığı mask, heykel gibi dünyada eşine ender rastlanan sanat yapıtları sergilenecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir