• KARDEŞLİK SEMİNERİ

    Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni ‘Küçükçekmece’de Yaşam - Çeşitlilikte Birlik Projesi kapsamında gerçekleştirilen Kardeşlik Seminerleri’nde, Küçükçekmece’de yaşayan roman vatandaşlarının sorunları ele alındı. 

  • Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi’nin koordinatörlüğünde ve Ayşe Hatun Özen Vakfının ortaklığında yürütülen proje kapsamında Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kardeşlik seminerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Ayşe Hatun Özen Vakfı üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

    Kardeşlik seminerinde bir sunum gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Küçükçekmece İlçesinde her gruptan her bölgeden insanlar var, bunların hepsin Küçükçekmecelidir.  Bizim vatandaşımız aynı sokağı paylaşıyoruz, aynı caddeyi paylaşıyoruz aynı havayı soluyoruz, aynı iklimin altında hareket ediyoruz. Onun için de bu projedeki kardeşliğimizi söze değil öze dönüştürelim” dedi.

    “ÇOCUKLARIMIZ YABANCI MUAMMELESİ GÖRMESİN İSTİYORUZ”

    Cemal Yılmaz ayrıca, Küçükçekmece’de ikamet eden Roman vatandaşların taleplerini şu sözlerle ifade etti: “Romanlar bize, ‘Biz çocuklarımızı okula göndermekten kaçmıyoruz, biz de çocuklarımız iyi derecede eğitim alsın, iyi derecede akademik seviyelere yükselsin istiyoruz. Ama bizim çocuklarımız okula gittiklerinde okula yabancı bir çocuk gelmiş muamelesi görmesin. Bize bir şeyler anlatmak yerine siz bizim çocuklarımızla aynı sınıfı aynı okulu aynı servisi aynı bahçeyi paylaşan komşularımıza bizim uzaydan gelmediğimizi aynı sokakta yaşayan insanlar olduğumuzu aynı dünyanın insanları olduğumuzu anlatın.  Biraz önce söylediğim gibi -İnsanlıkta eş, dinde kardeş- olduğumuzu lütfen onlarla paylaşın’ dediler”

    “BİR ELİNİZ DİĞER ELİNİZE ZARAR VEREBİLİR Mİ?”

    Sadece sözde değil, gerçek hayatta da kardeşliğin ispatlanması gerektiğini kaydeden Cemal Yılmaz, “Sokakta bir roman gördüğümüzde ötede durmamalıyız , sarılmalıyız. Eğer kardeşiz diyorsan, sarıl!” Kardeşler bir bedenin iki eli gibidir. Siz hiç iki elini tokuşturan veya bir elinden diğerini kesene rastladınız mı? Aynı şekilde bizlerde bir elin diğer le zarar vermediği gibi biz de komşularımıza zarar vermemeliyiz” diye konuştu.

    “ÖNYARGILARDAN UZAK DURMALIYIZ”

    Önyargılardan uzak durulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Cemal Yılmaz, “Ben kendisinin roman olduğunu ifade eden birkaç dostumuzla kardeşimizle görüştüm. Benimle konuşurken bile bir tedirginlik var.  Bu şuna benziyor. Hani adama her gün dayak atarsın ya elini kaldırırsın dayak atacak gibi korkar ya onun gibi bir ön yargı olmuş. Bizi aşağılayacak hakaret edecek korkusu var. Halbuki bir kağıda çıkar bütün özellikleri yaz hiçbir farkımız yok” dedi.

    Küçükçekmece’de Yaşam – Çeşitlilikte Birlik Projesi Kardeşlik Seminerleri’nde, Küçükçekmece’de yaşayan Roman ve Roman gibi hayat süren vatandaşların geleneksel yetkinliklerinin geliştirilmesi ve yeni yetkinlikler kazandırılması, sosyal entegrasyonlarının sağlanması ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir