• KATLİAMI KAHRAMAN POLİS ÖNLEDİ

    İzmir Adliyesi'nde katliamı, polisin dikkati önledi. İzmir Adliyesi'ne bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristlerin asıl amacı Reina'daki gibi katliam yapmaktı. Bombalı aracın şaşırtma amacıyla patlatıldığı, teröristlerin panikle dışarı çıkan adliye personeline ve halka ateş açmayı planladığı öne sürüldü

  • Teröristler, Bayraklı’daki İzmir Adliyesi’ne bomba yüklü kapalı kasa ticari araçla geldi. Araç, hakim ve savcıların girdiği kapının önünde patlatıldı.

    Ardından 3 terörist uzun namlulu silahlarla ateş açmaya başladı.

    Teröristlerin bomba yüklü aracı şaşırtma amacıyla patlattığı, patlamanın paniğiyle dışarı çıkan adliye personeline ateş açmayı planladıkları iddia edildi.

    Ölü ele geçirilen 2 teröristin üzerinde çıkan 8 el bombası, RPG 7 roket atar, mühimmatı  ve diğer patlayıcı maddeler, teröristlerin daha büyük bir katliamı planladıklarını gösteriyor.

    İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 
    Adliye önündeki polislerin dikkati büyük bir katliamı önledi. Polisler hemen silahlarına davrandı ve teröristlerle çatışmaya girdi. İki terörist öldürüldü. Diğer teröristin ise yine bomba yüklü bir araçla kaçtığı iddia edildi.

    ÇATIŞMAYA GİREN İLK POLİSTİ
    Şehit polis Fethi Sekin’in saldırı sırasında halkı ilk uyaran ve teröristlerle de çatışmaya giren ilk polis olduğu belirtildi.

    İzmir Valisi Erol Ayyıldız İzmir’deki hain saldırıyı şu sözlerle anlattı:

    “Teröristler öldürüldü. Teröristlerin üzerinde 8 el bombası vardı. Elde olan verilere göre terör örgütü PKK gibi görünüyor. Olay şöyle gelişiyor: Teröristlerle çatışma çıkıyor. Kaçan teröristler bombalı aracı patlatıyor. Polis memurumuz burada canı pahasına teröristlere ateş açıyor ve burada şehit düşüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir