• KAZIKLARIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

    İstanbul Kabataş'ta denizin ortasına yan yana dikilen kazıklar, görenleri şaşırttı. Denizin açıklarında yan yana dizilen kazıkların Martı Projesi'ne ait olduğu ortaya çıktı

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kabataş‘ta yapmaya başladığı Kabataş Transfer Merkezi Projesi, kamuoyunda bilinen adıyla Martı Projesi‘nin ‘kanatları açık bir martı’ şeklinde tasarlandığı açıklanmıştı. Proje nedeniyle Ağustos ayında Kabataş’ta bulunan iskeleler kapanmış, inşaat nedeniyle Kabataş’ın 2 yıl deniz trafiğine kapanacağı duyurulmuştu.

    DOLGU AYAĞINA BAŞLANDI

    Karadan yürütülen çalışmaların yanı sıra denize çakılan kazıklarla Martı Projesi’nin dolgu ayağına da başlanmış oldu. Deniz trafiği ile raylı sistemin birleştiği Kabataş’ta, projeyle 10 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak.

    9,5 METREYİ AŞMAYACAK

    Proje ile Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim füniküler hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş metro hattı entegre olacak. Transparan şekilde tasarlanan “Martı” şeklindeki iskele alanının 300 metrekare olacağı, inşaatın yüksekliğinin ise 9,5 metreyi aşmayarak silüeti bozmayacağı belirtilmişti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir