• KENT KONSEYİ GÜVEN TAZELEDİ

    Başakşehir Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Kent Konseyi Genel Başkanlığına önceki dönem başkanı Zeki Ertürk seçildi.

  • Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Başakşehir Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kuruluna; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Kent Konseyi Başkanı Zeki Ertürk, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Bostancı, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Enes Kunter, delegeler ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul divanın oluşturulması ve Kent Konseyi Başkanı Zeki Ertürk açılış konuşmalarını ile devam etti.

    Ertürk, Kent Konseyinin çalışma prensiplerini anlattığı konuşmasında şunları kaydetti, “Tüm şehirlerin ortak sorunları hep olagelmiştir. Kent Konseylerinin kurulmasının arkasındaki ruhu da içinde barındıran Birleşmiş Milletler himayesinde ilan edilen sürdürülebilir kalkınma 2030 planını Türkiye’de kabul etmiştir. Burada 17 tane hedef belirlenmiştir. Bu hedeflere baktığımızda şehirlerin avantajları yanında sıkıntılarını da görmek mümkündür.”

    Kent Konseyi Başkanı Ertürk, asimile olmak, ehlileşmek kavramlarının genelde olumsuz manada kullanıldığını dikkat çekerek,  “Şehir hayatı olumlu manada asimilasyonu Kent Konseyinin aslı fonksiyonudur. Biz Kent Konseyi olarak bu iki kavramı olumlu manada kullanıyoruz. Değerler ışığında ehlileşmiş ve asimile olmuş bireyler ve toplum oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. Kent Konseyi olarak yaptığımız ve yapmayı planladığımız çalışmalar hep bu değerlerimiz ışığında şehirleşmenin, ehlileşmenin ve asimile olmanın yollarını aramak, şartlarını kolaylaştırmak, imkanlarını zorlamaktır” dedi.

    “KENT KONSEYİNİN TAVSİYELERİNDEN İSTİFADE EDİYORUZ”

    Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin konuşmasında, “Kent Konseyi kamu görevlilerinin bölgemizde fark edemediğimiz noktaları kent halkı adına sivil toplum kuruluşları ile birlikte tespit ettikleri konuları bizlere ileterek daha hızlı çözülmesine de vesile olmaktadırlar. Kent Konseyinin zaman zaman tavsiyelerinden istifade ettik. Bu açıdan Kent Konseyimize teşekkür ediyor, genel kurulun hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

    Protokol konuşmalarının ardından Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ömer Özkan tarafından faaliyet raporu okundu. Ardından, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Bostancı ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Enes Kunter tarafından kurum bünyesinde yapılan çalışmalar aktarıldı.

    ZEKİ ERTÜRK KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

    Program, Kent Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi ile devam etti. Başakşehir Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu’nda oy birliği ile Kent Konseyi Başkanlığına Zeki Ertürk seçildi. Yönetim Kuruluna ise; Ömer Özkan, Osman Aydemir, Mehmet Ali Yılmaz, Mehmet Sevgin, Murat Ödecik, Ömer Lütfi Tama, Necati Büşür seçildi.

    Başakşehir Kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu başkan Zeki Ertürk’ün teşekkür konuşması ile son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir