• KEPENK KAPATANA 1300 LİRA DESTEK

    Hükümet işi bozulan esnaf için harekete geçti. 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla yeni düzenlemeleri devreye alacak.

  • Esnaf, son dönemde istediği ciroyu ve kârı elde edemiyor. Sıkıntılı günler elbette geçici ancak bu dönemde kepenk kapatıp beklemeye geçen on binlerce esnaf ve sanatkar oluyor. Bir süre piyasanın açılmasını bekleyen esnaf, arada geçen sürede iş de bulamadığı için zor duruma düşüyor. Hükümet işi bozulan esnaf için harekete geçti. 1 Ekim’de Meclis’in açılmasıyla yeni düzenlemeleri devreye alacak.

    DEVLET KATKI VERECEK
    Müjdeli haberi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci verdi. Esnaf için ‘işsizlik fonu’ oluşturulmasına yönelik bir çalışmanın başladığını söyleyen Tüfenkci şöyle konuştu: “Bunun bir ayağı esnaf, bir ayağı devlet olacak. Fona devlet katkı verecek. Esnaf da bu katkıyı verirse böyle bir fonu oluşturacağız. Fona bağlı esnafa kirasını ödeyecek, eve ekmek götürecek bir gelir bağlanacak” dedi.

    KEPENK KAPATANA
    Bakan Bülent Tüfenkci, oluşturulacak fonun, ‘işsizlik fonu’ gibi işleyeceğini dile getirdi. Buna göre; iflas eden, dükkanını kapatan esnaf ve sanatkarlar yeni bir işyeri açana kadar fondan maaş alacak. Mevcut uygulamada işsiz kalan sigortalıya çalışma süresine ve aldığı maaşa göre 659-1318 lira arasında her ay ödeme yapılıyor. Ödeme en fazla 10 ay. Ancak bu sürenin 18 aya, maaşın da 2000 liraya çıkarılması gündemde.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir