• KERİMOĞLU: BENDE VARIM!

    Bakırköy Belediyesi ve Bir Can Bin Umut Serebral Palsili Çocuklar Derneği işbirliği ile  Dünya Serabral Palsi Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

  • Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik; Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalığa sahip çocuklarımızın ailelerini bilgilendirmeyi amaçladı.

    Serabral Palsili çocuklar gönüllü eğitmenler eşliğinde etkinlik öncesi ‘Çocuk Partisi’ ile gönüllerince eğlendiler.

    Parti devam ederken aileler doktorlardan oluşan bir grup uzmanın sunumları ile Serebral Palsi hastalığında beslenme, ameliyat ve tedavi konularında hakkında bilgilendirildi. Partiye ve bilgilendirme toplantısına Dernek Başkanı Cansel Kırman ve Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da katıldı.

    Başkan Bülent Kerimoğlu toplantıda yaptığı konuşmada Bir Can Bin Umut Serebral Palsili Çocuklar Derneği ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; mutlu çocuklar, mutlu bireyler ve mutlu aileleri görmek için bir doktor olarak Belediyenin tüm imkanları seferber ettiğini belirtti. Kerimoğlu: “Çok az rastlanır bir hastalık olan serebral palsinin hem hastaya hem bakıcı ailesine yaşattığı zorlukların farkındayım. Bu hastalığa dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve hem ailelerimizi hem tüm vatandaşlarımızı bu hastalık hakkında bilgilendirmeyi amaçladık. Bu özel günde bu tür bir etkinlikle Belediyemizden talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan desteği vererek “ben de varım” demek için buradayız.” dedi.

    Pro. Dr. Deniz Ertem yaptığı sunumda tüm dünyada görülme sıklığı binde 4 olan Serebral Palsi hastası çocukların yaklaşık yüzde 80’inin beslenme ve sindirim sorunları yaşadığını belirterek ailelerin bir çok sorun ile karşılaştıkları için bu sorunların göz ardı edildiğine dikkat çekti.

    Doktor Dr. İlker Apdullah Sarıkaya ve psikolog Esra Karagöz İse ailelere sunumları ile hangi durumlarda ameliyata ihtiyaç duyulur, doğru tedavi ve doğru zaman nasıl belirlenir ve hasta yakınların hastalık boyunca nasıl davranılması gerektiğine yönelik bir dizi önerilerde bulunarak ailelerin sorularını cevapladı.

    baskan-1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir