• KERİMOĞLU ERMENİ İFTARINDA

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Ermeni Surp Astvazazin(Dadyan) Kilisesi’nde arevakala(iftar yemeği) katıldı.

  • Ermeni kökenli yurttaşlarımızın 40 gün süren kutsal diriliş bayramına(Paskalya) hazırlık olarak kabul edilen Büyük Oruç(Medh Bahk) döneminde oruç tutuyorlar.

    Ramazan ayında , Muharrem Ayında ve Büyük Oruç döneminde Bakırköy’de din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın tüm Bakırköylülerin  iftar sofralarına katkı sunmaya çalıştıklarını  belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Başrahip Zakeos Ohanyan’ın duasının ardından şunları söyledi: “ Bakırköy ilçemiz  etnik köken açısından kelimenin tam anlamıyla mozaik bir ilçe. Burada yaşayan  yurttaşlarımıza biz eşit bakıyoruz ve her vatandaşımızın kendi dinini, etnik kökenini şerefi, onuru olarak görüyoruz. Az önce Başrahibimiz kendi dilinde duasını etti. Dinlerimiz, dillerimiz farklı olsa da ellerimiz aynı Allah’a dua için açılıyor. Diller, dinlerimiz farklı ama aynı kalple aynı anlayışla Allahımıza yakarıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda; din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı söz konusu olamaz.  Bakırköy’ün de Türkiye açısından en önemli özelliği bu.  Hepimiz kardeşlik, barış bilinciyle huzur içerisinde Bakırköy’de yaşıyoruz. İnşallah bu anlayış Türkiye’de de hakim olmasını, örnek olmasını diliyorum.”

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ayrıca Bakırköy’de tüm ibadethanelerin bakım-onarım, temizlik hizmetlerine ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını, Surp Astvazazin Kilisesi’nin boya çalışmalarına da destek olacaklarını ifade etti.

    Başrahip Zakeos Ohanyan’da Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na teşekkür ederek,”Bu tür sözleri özlemiş toplumun bireyleriyiz. Ayrıca hiçbir cemaat farkı gözetmeden kültür merkezlerine ve ibadethanelere katkı sunan Bakırköy Belediyesi’ne bir vatandaş ve ruhani din görevlisi olarak müteşekkirim”dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir