ALTIN 2.238,04-0,23%
BITCOIN 2052588-6,43%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için düşündüğü isim Ekrem İmamoğlu’

‘Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için düşündüğü isim Ekrem İmamoğlu’

ABONE OL
19 Kasım 2018 15:51
‘Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için düşündüğü isim Ekrem İmamoğlu’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Candaş Tolga Işık, “Kim bu Ekrem İmamoğlu?” başlığıyla yayımlanan yazısında “CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kimi aday gösterecek? Muharrem İnce mi? Gürsel Tekin mi? Akif Hamza Çebi mi? CHP kulislerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için aklındaki bir numaralı isim hiçbiri değil” ifadesini kullandı.

“Kim mi? Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu çok genç, 1970 doğumlu. Trabzonlu muhafazakar bir ailenin çocuğu. Evli ve 3 çocuğu var. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü bitirmiş. Üstüne İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilimi mastırı yapmış” diyen Işık, şöyle devam etti:

— 1990’larda her Karadenizli gibi inşaat sektöründe çalışmaya başlamış. Aile şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar yükselmiş. Her Türk gibi spora özellikle de futbola-basketbola çok meraklı.  Trabzonspor’da yöneticilik yapmış. 2014 seçimlerinde 1991’den beri yaşadığı Beylikdüzü’nden belediye başkanı seçildi. Beylikdüzü İstanbul’un en zor ilçelerinden biri. 300 bini aşkın bir nüfusa sahip. İstanbul’un bir zamanlar en ücra köşesi sayılan Beylikdüzü’nü yaptığı sıra dışı projelerle bambaşka bir çehreye kavuşturdu. İmamoğlu kısa süre içinde hem ilçesinde hem de partisinde sevilen biri oldu. Anketlere bakılırsa İstanbul’da çok çekişmeli bir seçim maratonu izleyeceğiz.

— CHP hiçbir dönem kazanmaya bu kadar yakın olmamıştı. Daha da enteresan olan ise CHP’nin İstanbul‘da kazanma ihtimali tamamen CHP dışı etkenlerden kaynaklanıyor. İsmi yıpranmamış, önemli bir ilçe belediyesinde dikkate değer başarılara imza atan, Karadenizli muhafazakar bir ailenin mensubu İmamoğlu profil olarak bu konjonktürde CHP için akla yatkın bir aday. Bir de artık dön dolaş her yerel seçim aynı isimlerden sıkıldık. Siyaset de futbola dönmesin lütfen. Yeni, genç birileri çıksın.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: