• KİMLİKLERİMİZ ÖLÜYOR

    Usta edebiyatçı Prof. Dr. İskender Pala, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği kültür- sanat etkinlikleri kapsamında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ne konuk oldu.

  • Salih Zengin moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Prof. Dr. İskender Pala, Hz. İbrahim’i anlattığı yeni kitabı ‘Abum Rabum’ üzerinden Ortadoğu’da oynanan oyunlara dikkat çekerek, önemli değerlendirmelerde bulundu.

    Ortadoğu’da insanları birbirlerine düşman etmelerinin sebebini buradaki tarihi mirasın yok edilmek istenmesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Pala, “Ortadoğu’da sadece insanlarımız ölmüyor, kimliklerimiz de ölüyor. Kültürümüz, sanatımız ölüyor. Halep Kalesi’nin kapısında atalarımızın yaptığı bir mermer vardı. O mermerin üzerinde ejderha kuyruklu, aslan başlı, kartal kanatlı bir figür vardı. Bu figür Orta Asya’dan itibaren balbalların üzerinde gördüğümüz Türk gücünün yegane örneğiydi. Tek örneği kalmıştı Dünya’da. Halep’teki savaştan sonra o mermer yok oldu. İnşallah tahrip edilmemiştir. Ama unutulduktan 15 yıl sonra bir Batı müzesinden çıkacaktır. Türklerin Orta Asya’dan getirdikleri yegane örneği burada olan ejder figürü. Bunu ben sahiplendim diyecek Batı. İşte bu bir algı. Batı bir algı yönetimi yapıyor ve bununla bizi önünde çiz çökmeye zorluyor. Batı diyor ki:  ‘Dünyaya hukuku ben getirdim, demokrasiyi ben buldum, geliştirdim. Parayı ben buldum. Ben getirdim.’ Onların bulmadığı bir şey yok. Dünyada hukuk sistemini önce Batı mı buldu? Babillerde Hammurabi kanunları bundan 3 bin yıl önce sözlü yasaları tabletlere yazdırıyor. Bu gerçek orda dururken, Batı hukuk sistemini ben buldum diyor. Bütün bu gerçeklerin ortadan silinmesi gerekir ki, biz ilkel, gelişmemiş, yönetilen insanlar olalım. Onların istediği bu” diye konuştu.

    “KENDİ DEĞERLERİMİZİ ISKALIYORUZ”

    Prof. Dr. İskender Pala, dünyadaki her insanın Ortadoğu’da bir göbek bağı olduğunu söyleyerek, “ Hz. İsa Ortadoğuludur. Hıristiyanlık Batı dini değildir, Doğu dinidir. Bunu bugün böyle okumuyoruz. Çünkü Batı böyle istiyor. Dünyanın neresinde bir insan varsa, Ortadoğu’da göbek bağı vardır. Bunun farkına varılmasını istemiyorlar. ABD oradaki medeniyet birikimine el koyuyor. İnsanlar kimliksizleştirildikçe boyun bükerler. Bunu unutmamalıyız. Bizim ıskaladığımız şey kendi değerlerimizdir” diye konuştu.

    Seminer sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Prof. Dr. İskender Pala’ya teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir