• KISA FİLM FESTİVALİ KAZANANI BELLİ OLDU

    Bu yıl 16.sı düzenlenen, Türkiye’nin tek çevre temalı kısa film etkinliği olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali sona erdi.

  • ‘Çevre Kısa Film Festivali’ ödül töreni Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, BASAD Başkanı A.İlhan Gülek ve Festival Yönetmeni Vural Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

    Festivalde; birinciliği Doğukan Akın’ın Alarga filmi kazanırken, halk jürisi birincilik ödülünü Ağ Avı filmiyle Abdülkadir Işık aldı.

    Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği(BASAD), Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu(KUDENFOR) ve Çevre Film işbirliğiyle 16.cısı gerçekleşen festival kapsamında;  BASAD Üstün Asutay Sahnesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda film gösterileri, sergiler, söyleşi ve açık oturum ile müzik dinletileri yapıldı.

    “Deniz Deyince Aklımıza Deniz Gözlü Mustafa Kemal Atatürk Geliyor”

    Törenin açılış konuşmasında Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu; “Çevre ile sanatı buluşturuyoruz. Hangi ödülü aldıklarının önemi yok, tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Çünkü her biri toplumumuza çevre konusunda hassasiyet gösterip çevre bilincini aşılama çabasında oldukları için. Bakırköy Belediyesi olarak yılda yaklaşık 600 kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz. Bu Türkiye’deki nüfusa oranla bir ilçe belediyesinin yapabileceği en yüksek orandaki kültür sanat etkinliği sayısıdır. Şunun da gururunu yaşıyoruz; niceliğinden ziyade, çeyrek asırlık Bakırköy Belediye Tiyatroları, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, geçmiş yıllarda açtığımız müzeler ve Haziran’da açacağımız Mizah Müzesi ile Türk sanat hayatının her alanında çok nitelikli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl festivalimizin teması ‘Deniz’. Deniz denince ; bazılarının aklına denizleri doldurup rezidans yapmak geliyor ama bizim aklımıza masmavi deniz gözlü Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Çevre Kısa Film Festivali’nin ev sahipliğini yapma onurunu bize verdikleri için BASAD’a, Çevre Film’e, değerli jüri üyelerine, sanatçılarımıza, üniversitelerimize, çevre duyarlılığı olan katılımcı ve siz İstanbullulara şahsım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

    Deniz temasının dolaylı ya da doğrudan ele alındığı ve en çok 20 dakikalık; kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel türlerdeki 100’ü aşkın kısa film bu yıl festivalde yarıştı. 16.  Çevre Kısa Film Festivali seçici kurulu ise Engin Çağlar(Sinema Oyuncusu), Hilmi Nakipoğlu(Fotoğraf Sanatçısı-Eğitmen), A.İlhan Gülek(Tarihçi-Yazar), Kısmet  Deniz Polat(Denizci Sadun Boro’nun kızı), Mehmet Soyarslan(Yapımcı), Tunca Arslan(Sinema Yazarı) ve Vural Çavuşoğlu’ndan oluştu.

    Sinema Onur Ödülü

     

    Yapımcı Mehmet Soyarslan

     

    Halk Jürisi Ödülleri

     

    1.lik Ödülü: Ağ Avı – Yönetmen: Abdülkadir Işık

    2.lik Ödülü: Palas’ın Tuzcuları – Yönetmen: Özcan Gürbüz

    3.lük Ödülü: Zigzag – Yönetmen: Zeynep Merve Uygun

    Halk Jürisi Özel Ödülü: Mavi Fısıltı – Yönetmen: İskenderun Bahçeşehir Koleji Kısa Film Kulübü

     

    Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması Ödülleri:

     

    1.lik Ödülü: Alarga  – Yönetmen: Doğukan Akın

    2.lik Ödülü: Dağların Hikayesi – Yönetmen: Taner İlia Baycan

    3.lük Ödülü: Balık Adam Serço Ekşiyan – Yönetmen: Çağatay Topçu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir