• KONSEYE SERT TEPKİ

    Dr. Hasan Akgün, Avrupa Konseyi’nin Kıbrıs Raporu'ndan Türkiye ile ilgili ‘işgalci devlet’ ibaresini sert tepki vererek çıkarttıklarını anlattı. 

  • Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi genel kurulunda bulunan Türk delegasyonu görüşülecek olan Kıbrıs raporundan Türkiye ile ilgili “işgalci devlet” ibaresini sert tepki vererek çıkarttı. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde 2000 yılından beri Türkiye milli delegasyonu üyesi olan Dr. Hasan Akgün, “Rapor genel kurula, Türkiye için ‘müdahil devlet’ diye düzeltilmiş olarak gelecek. Başka türlüsünü kabul etmemiz mümkün değildi” dedi.

    Birlikte hareket edildi

    Konuyla ilgili olarak bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

    “2000 yılından bu yana ülkemizi temsil ettiğim Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 31. Genel kurulunda bizi ilgilendiren en önemli konu Kıbrıs Raporu. Bu rapor genel kurula gelmeden önce Türkiye ile ilgili ‘İşgalci devlet’ ibaresi kullanılacağını öğrendik. Hemen birlikte hareket ederek sert tepki verdik, böyle bir raporu müzakere etmeyeceğimizi bildiren ciddi baskı yaptık. Sonuçta rapordan işgalci ifadesini çıkarıp yerine müdahil devlet ifadesini kullandılar.  Bu konu genel kurulda da görüşülecek.  Zaten Avrupa Konseyi Daimi Temsilcimiz Büyükelçi Erdoğan Şerif İşcan’ın konutunda Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk delegasyonu olarak bir araya gelerek genel kurul öncesi bir değerlendirme de yaptık. Rapor karşısında birlikte hareket edeceğiz…”

    15 Temmuz darbe girişimi de görüşüldü 

    Dr. Hasan Akgün, “Fransa’nın Strazburg kentinde hafta başı başlayan ve hafta sonuna kadar devam edecek Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 31. Genel kurulunda bizi ilgilendiren her konuda ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bir milli görevdir, parti farkı olmaz” dedi. Dr. Hasan Akgün, 15 Temmuz darbe girişiminin de gündeme geldiğini anlattı. Dr. Hasan Akgün şunları söyledi.  “Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ülkemizde vuku bulan darbe girişimi konusunda Türkiye’deki gözlemlerini anlatan bir konuşma yaptı. Darbeye karşı konulan tavır ve uygulamaları örnekleriyle dile getirdi. Genel kurula detaylı, kapsamlı bir rapor sundu. Kendisine Türk delegasyonu olarak katkılarda bulunduk, teşekkür ettik…”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir