• KORKUTAN DEPREM AÇIKLAMASI

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İddia ediyorum, olası bir depremde en büyük can kaybını camilerde vereceğiz. En büyük zararı, kurallara uygun yapılmamış camilerde göreceğiz“ dedi.  

  • Başkan Dr. Akgün, “Ülkemizde birçok cami, fen ve teknikten yararlanmadan yapılmıştır. Derneklerin yaptırdığı birçok cami depreme dayanamayacak durumda.

    “Büyükçekmece’nin camilerinde önlem alınıyor”

    Ayrıca, yüzlerce, hatta binlerce kişinin ibadet ettiği bu camilerimizin bazen tek bir kapısı bulunuyor. Örneğin bir Cuma namazı sırasında deprem olsa, cemaat kurtulmaya çalışırken, tek bir kapıdan çıkmak zorunda olduğu için, bu esnada birbirini ezer” diye konuştu. Başkan Dr. Hasan Akgün, bunun için Büyükçekmece genelindeki camilerin en az üç kapıya kavuşturulması ve dar olan kapıların genişletilmesi projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.  Başkan Dr. Akgün, ayrıca cami ve minarelerin güçlendirilmesi çalışmaları başlattıklarını da belirtti. Başkan Dr. Akgün, bu çerçevede geçen hafta Güzelce mahallesinde tehlike arz eden minarenin yıkıldığını ve yenisinin yapılacağını hatırlattı.

    “Seyirci kalamayız”    

    Türkiye genelinde ve özellikle de İstanbul’da birçok caminin kontrolsüz ve plansız yapıldığını belirten Dr. Hasan Akgün, “Bakın tarihi camilerimiz yüzyıllardır dimdik ayakta. Onlara bir şey olmuyor. Çünkü döneminin en büyük mimarları tarafından dâhice fen ve teknik kullanılarak inşa edilmiş. Ama yeni yapılanların birçoğu gerçekten ne bu ülkenin tarihine ne de geleneğine uygun yapılmış” dedi.

    Dr. Hasan Akgün, Çanakkale’nin kaç gündür sallandığını hatırlatarak “yerle bir olmamak için seyirci kalamayız. Tüm gücümüzle her türlü tedbiri almalıyız” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir