ALTIN 2.245,410,10%
BITCOIN 2117549-3,88%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KOSOVA’NIN BAĞIMSIZLIĞINA GÖRKEMLİ KUTLAMA

KOSOVA’NIN BAĞIMSIZLIĞINA GÖRKEMLİ KUTLAMA

ABONE OL
19 Şubat 2019 11:18
KOSOVA’NIN BAĞIMSIZLIĞINA GÖRKEMLİ KUTLAMA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda Kosova’nın Kurtuluşunun 11. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen etkinlikte, ünlü sanatçı Rumeli Ekrem sahne aldı. Programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kosova Cumhuriyeti Diasporası Bakan Yardımcısı Faruk Nura, AK Parti eski milletvekili Gülay Dalyan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Göksel Gümüşdağ, Küçükçekmece Beldiye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Dernek Baskanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Küçükçekmeceli göçmen vatandaş katıldı.

“KOSOVA’NIN BAŞI AĞRIRSA TURKİYE UYUYAMAZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Kosova’nın bağımsızlığını kutlamaktan gurur duyduğunu belirterek, ” Kosova, Bosna Hersek, Makedonya ve Türkiye bağımsızlığına kavuşmak için çok şehitler verdi. Çok bedel ödedi. Bizim onlara borcumuz var. Bugün burada Kosovanın bağımsızlığının 11. yılını kutluyoruz. Kosova ağlarken Türkiye gülemez ama Kosova bayram yaparsa bu bizim de bayramımız olur. O coğrafyanın başına ağrı girse Türkiye uyuyamaz” diye konuştu. Protokol üyelerine teşekkür ederek çiçek takdim eden Temel Karadeniz’e Kosova Diasporası Bakan Yardımcısı Faruk Nura da ünlü çalgıları Kitaro’yu hediye etti.

“BAĞIMSIZLIĞA KAVUŞMAK ÇOK ONEMLI” 

AK Parti eski dönem Milletvekili Gülay Dalyan ise bir ülkenin bağımsızlığını kazanmasının önemine değinerek, “Bugün burada Kosovanın bağımsızlığının 11. yılını kutlamak için geldik. Ben hiç bu kadar heyecanlı olmadım. İnsanın bagimsizligina kavuşması çok önemli” dedi.

“ERDOĞAN BİZE ÇOK DESTEK OLDU”

Kosova Diasporası Bakan Yardımcısı Faruk Nura, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Türkiye’ de bu günü kutlamak bizi çok mutlu etti. Bağımsızlığımız için çok şehit verdik, çok açılar çektik. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bize çok destek oldu. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİRLİK İÇİNDE OLMALI”

Göksel Gümüşdağ da “O zaman Türkiye bu gücünde olsaydı bu zulümlere izin vermezdi. Dünyadaki tüm zulümlerin ortadan kalkması için Türkiye’nin daha güçlü olması gerek. Bu nedenle birlik olmalıyız” diyerek duygularını ifade etti.

Gecede, Rumeli Ekrem, Grup Besa en güzel parçalarını göçmen vatandaşlar için seslendirdi.  Sultanmurat Halk Oyunları ekibi ise, yörenin halk oyunlarını sergiledi. Katılımcıların gönüllerince eğlendiği gecede, Kosova ve Türkiye’nin dostluğu pekiştirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: