• KÜÇÜKÇEKMECE MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI AÇILDI

    Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açıldı.

  • Külliye içerisinde yer alan Tahiroğlu Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun temelinin de atıldığı törene; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Küçükçekmece Eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Törende, Küçükçekmece Müftülüğü yeni hizmet binası açılırken, Kur’an Kursu’nun temel atma töreni de dualarla yapıldı.

    “AÇILIŞLARIN EN HAYIRLISINDAYIZ”

    Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “ Rabbimiz ayetinde ‘Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir ümmet bulunsun. Bir topluluk bulunsun. O topluluk, kurtuluşa erecektir. Kurtuluş o topluluğun hakkıdır’ buyurur.  Bunun için gayret edecek insanların organizasyonunu gerçekleştirmek için yapılmış muhteşem bir bina. Yine böyle gençleri yetiştirmek için temeli atılacak olan Kur’an Kursu. Ne mutlu bize böyle güzel bir açılışta birlikteyiz. Açılışların en hayırlısındayız. Çünkü burada en hayırlı insanlar Kur’an-ı öğretecek ve orada en hayırlı insanlar Kur’an öğrenecek. Peygamberimiz ‘Sizin en hayırlınız Kur’anı öğreten ve öğreneninizdir’ diye buyuruyor. Kur’an ki Allah Resulüne verilen en büyük mucizedir. Herkesin bir emeği, katkısı var bu binada. Kim zerre kadar hayır işlerse onu görecektir… Mahşer günü kim zerre kadar kötülük yaparsa onu da görecektir. Bu eserde bir tuğla katkısı olan herkesin önünde o tuğlanın mükafatı görülecektir. Cenab-ı Hak bu tür hayır işlerinde katkı sağlamaya herkese nasip eylesin. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir tuğla da benim olsun kampanyası başlattık. Bizim görevimiz milleti hayra teşvik etmektir. Buna bizim vesile olmamız, hayrı kolaylaştırmamız lazım. Bizim medeniyetimiz her zaman bilgi, ilim, irfan, ahlak medeniyeti olmuştur. Bunların yükselmesi de medreseler, külliyeler ve okullarla olmuştur. Çünkü ilk inen ayet okudur. Bunun için katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun” dedi.

    İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da yeni müftülük hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

    “ŞİMDİ TOPLUMU DİRİLİŞ YÖNETİYOR”

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Çok şükür Rabbimize ki bize bugünleri gösterdi. Bizler rakip değil birbirimize refik olan kurumlarız. Rabbim bu kardeşliğimizi bize yaşattığı için hamdolsun. Güzel düşünceler, güzel mekânlarda hayat bulur. Biz dualarımızda Rabbimizden bize bu dünya ve ahrette güzellikler ver diye niyazda bulunuyoruz. Bu eserin ortaya çıkışında başından sonuna kadar her kimin emeği varsa Allah razı olsun. Dün kendi kestiğimiz kurbanın derisine sahip çıkamıyorduk. O zaman toplumu dallas yönetiyordu, şimdi diriliş yönetiyor… Rabbim bu dirilişi daim kılsın. Biz bu anlayışı, bu muhabbeti bu dirayeti, bu emri maarufu, merdiven altlarına mahkum edersek, Rabbim de bizi yerin dibine mahkum eder. Biz inşallah bu kadroyla Küçükçekmece’de daha güzel işler yapacağız. Önceki dönem Belediye Başkanımız Aziz Yeniay’a da arsa tahsisi ile ilgili emeklerinden dolayı teşekkür ederim”diye konuştu.

    İlçe Müftüsü Mustafa Temel yeni müftülük hizmet binasının Küçükçekmece’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

    ÇOK AMAÇLI TESİS 

    Küçükçekmece Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi bünyesinde, müftülük yeni hizmet binası, Tahiroğlu Kur’an Kursu, 1000 kişilik konferans salonu,mescid, kütüphane, yemekhane, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi, 6 adet eğitim sınıfı, 200 araçlık otopark yer alıyor. Tesisin çevre düzenlemesi de Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleşti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir